„Що за регламент?“ Зрители ядосани след като любимка отпадна от „Гласът на България“

Кадър: bTV

Крос битките в „Гласът на България“, при които участници от даден отбор се изправят срещу участници от друг отбор в директна елиминация, роди оспорвани сблъсъци и неочаквани отпадания на фаворити.

Мнозина зрители реагираха гневно на елиминирането на една от техните любимки и скрит фаворит за победата – 17-годишната Гергина Пейкова от Харманли. Даровитото момиче от отбор Лечев за пореден път демонстрира мощта на безпределния си глас, изпълнявайки „I am every woman“ на Уитни Хюстън, но публиката в залата реши тя да си тръгне за сметка на Силви Филип от отбора на Дара.

Неочакваното отпадане на Гергина и това, че тя няма да пее на живите концерти ядоса зрителите пред екрана. Мнозина критикуват регламента, според който съдбата на участниците се решава от публиката в залата.

Гласът-на-България-глласуване
Кадър от гласуването. Кадър: bTV

И точно това разпали феновете пред екраните. Сред лицата в залата се виждат много млади хора, към които, съдейки по коментарите във фейсбук, зрителите имат сериозни съмнения, че изобщо разбират от пеене.

Безспорно Силви Филип умее да прави шоу, но и за непрофесионалното ухо е ясно, че гласът на Гергина е по-качественият. Самият Иван Лечев малко преди гласуването заяви, че именно Гергина трябва да бъде следващият глас на България. „Ако това не е гласът на България, значи аз нищо не разбирам“.

Показателни за това доколко изходът от крос битката е справедлив, са и стотиците гневни емотикони, които се появиха под публикацията на предаването във фейсбук.

„Някакви лапета гласуват. Егати регламента“ и призив да се смени името на предаването, защото гласът на България вече си е тръгнал, са част от фейсбук коментарите.

„Хората искат шоу“, пък обобщи Галена.

Advertisement