Шиниъд О’Конър със сърцераздирателни последни думи преди смъртта си:

Шиниъд О Конър
Скрийншот: YouTube

Светът скърби за трагичната кончина на Шиниъд О’Конър. А последните й думи са били наистина сърцераздирателни.

Новината за кончината на една от най-известните ирландски певици Шиниъд О’Конър дойде малко повече от година след кончината на нейния син. 17-годишният син на О’Конър се самоуби и тя така и не успя да превъзмогне загубата.

Родена в Дъблин на 8 декември 1966 г., детството на О’Конър не било лесно. Майка й я е малтретирала, ето защо певицата цял живот се изявяваше като защитник и надигаше глас срещу насилието над деца, не искайки едно дете да преживее това, което тя е била принудена да понесе.

Противоречията около живота й започнаха по времето, когато имаше слухове за прикриване на случаи на сексуално насилие от Католическата църква, последвани от протести.

По време на участие в Saturday Night Live, О’Конър изрази мислите си за цялата ситуация по доста противоречив начин, като разкъса снимка на папа Йоан Павел II, докато пееше „Войната“ на Боб Марли, казвайки на публиката „да се борят с истинския враг“.

Постъпката й се отрази на кариерата й, но певицата каза, че не съжалява. „Всеки иска поп звезда, разбирате ли? Но аз съм протестен певец. Просто имах какво да сваля от гърдите си. Нямах желание за слава“, пише тя в мемоарите си „Спомени“ от 2021 г.

През 2018 г. О’Конър приема исляма, след като е практикувала християнството през целия си живот и дори е била ръкоположена за свещеник в Ирландската православна католическа и апостолическа църква. След това тя промени името си на Шухада Давит.

Малко преди да почине, О’Конър разказа за трагедията, която е преживяла заради смъртта на сина си. В отговор на туит от акаунта на Inspirational Quotes, питащ: „Кажи ми как върви животът ти с емотикони“, покойната ирландска певица сподели 10 разплакани лица с хаштаг: „lostmy17yrOldSonToSuicidein2022“ („Загубих 17-годишния си син заради самоубийство през 2022“).

„Оттогава живея като неумряло нощно създание“, написа тя в емоционален туит на 17 юли. „Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми. Бяхме една душа в две половини. Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно.“

Почивай в мир, Шиниъд.

Advertisement