Историята на сиамските близначки, които били разделени успешно

Сестрите-Сабуко---сиамските-близначки,-които-били-разделени-успешно

Раждането на сиамски близнаци не е рядко явление. За съжаление обаче, в света има много случаи, които завършват неблагополучно, такива близнаци са просто обречени. Но не и в този случай.

Във филипинското семейство Сабуко се родили близнаците Анжелика и Анджелина. Момичетата били свързани към гръдния кош , подобна позиция предполагала успешна разделяне. Но операцията изисквала средства.

сиамски-близначки

Майката на момичетата спестявала няколко години, за да им даде щастлив и пълноценен живот, особено след като лекарите давали доста положителни прогнози.

Целта била постигната – парите били събрани. Сестрите се подготвили за операция. Над двете момичета работели 40 лекари, а самият процес по разделянето продължил около 9 часа.

разделени-сиамски-близначки

На докторите се наложило да разделят и вътрешните органи на девойките: черните дробове, ребрата, диафрагмата, гръдните кошове и даже мускулите на коремната кухина.

Те провели ювелирна и старателна работа. Разбира се, операцията била само първият етап. По-натам следвала продължителна реабилитация.

сестри-сиамски-близнаци

По-късно семейството се преместило в САЩ, тъй като било по-удобно да се наблюдават в местна болница. Трябвало да се научат да ходят и да се развиват самостоятелно. Както казват лекарите, след няколко години момичетата ще бъдат напълно нормални и здрави.

А двете сестри са много щастливи, че могат да живеят отделно, макар и много да се обичат една друга.

Advertisement