Семейно куче жертвало живота си, за да спаси бебе от горящ дом

Семейно куче жертвало живота си, за да спаси бебе от горящ дом
Източник: YouTube/ WAVE 3 News

Много често чуваме за истории, в които кучета жертват живота си в името на живота на своите любими хора. Поло е само един от кучешките герои, който не се страхувал да умре, ако това означавало да спаси 8-месечното бебе.

Пожарът

Ерика Поремски от Балтимор, Мериленд, излязла от дома си само за минута, когато забелязала, че къщата е обхваната от пожар.

Пламъците започнали да се разпространяват неудържимо, докато тя безпомощно гледала и чакала пристигането на пожарникарите. Нейното момиченце и семейното куче Поло били блокирани вътре. Тази отчаяна майка се страхувала от най-лошото, но не можела да направи нищо.

Ерика Поремски
YouTube/ WAVE 3 News

За щастие помощта пристигнала бързо и пожарникарите успели да потушат пламъците. В спалнята те се натъкнали на най-невероятната гледка.

Пого, който за съжаление загубил живота си, лежал върху тялото на бебето Вивиана, опитвайки се да я защити. Можел лесно да се спаси, като излезе през вратата, но вместо това решил да остане и да спаси своето малко човече.

куче и бебе
Източник: YouTube/ WAVE 3 News

Благодарение на Поло, Вивиана получила само изгаряния от двете страни на тялото си. Ако не било героичното животно, тя вероятно щяла да умре.

Семейството загубило всичко в пожара; техния дом, всичките им вещи и кучето, което всички те обичали толкова много. Те обаче са вечно благодарни на Поло, че спасил живота на дъщеря им.

Почивай в мир, Поло, ти си отиде като герой!

Advertisement