Съседи се оплакали от шумното бебе: тогава майката отговорила вежливо и много достойно

Съседи се оплакали от шумното бебе: тогава майката отговорила вежливо и много достойно
Изображение от senivpetro on Freepik

Не е изненадващо, че кавгите между съседите са станали почти норма. И често конфликтите възникват от нищото.

Жена на име Джералин от Малайзия сподели личната си история във фейсбук за това как е разрешила конфликта със съседите си.

Джералин е млада майка, а синът й е само на 5 месеца. И разбира се, малкото бебе изразява всичките си желания и емоции чрез плач. Синът й има и дневни, и нощни концерти, но въпреки това младата майка се опитва бързо да ги предотврати.

Но един следобед, когато Джералин била на разходка с бебето, нейните съседи дошли в дома й. Вратата отворила прислужницата на Джералин и се наложило да изслуша виковете и възмущението на разгневените съседи.

Оказало се, че те са подразнени детския плач – нощем не могат да спят, а през деня ги дразни. Прислужницата изслушало всичко това и по-късно разказала на Джералин.

След известно време постъпила нова жалба от съседите. Но този път не дошли лично, а оставили бележка. И написали следното:

„Моля, затворете вратите, когато детето започне да плаче. Работим от вкъщи и това е много разсейващо и затруднява концентрацията. Нека бъдем по-внимателни един към друг.“

Джералин прочела бележката, успокоила се и решила да напише писмо до съседите в отговор. Взела лист и химикал и написала следното:

„Разбирам възмущението ви, норазберете и виея. Детето не е играчка и не може просто да бъде взето и изключено. Бебетата може да са досадни със своя плач и плач, но това е естествената им реакция към външния свят и начинът им на общуване. И аз не съм магьосница, не познавам магии и не мога да накарам детето да млъкне с едно движение или да го накарам да расте по-бързо.“

В края на съобщението си Джералин все пак смекчила тона и помолила съседите за прошка за неудобството, но никой не е виновен за това. Тя също се пошегувала, че е издала „строго предупреждение“ на сина си и той обещал, че ще се опита да плаче по-малко.

Джералин предположила, че съседите просто нямат собствени деца и нямат представа какво е детският плач и че понякога може да бъде много трудно да се успокои дете.

Често само тези, които нямат деца и тези, които никога не са срещали бебета, са толкова раздразнени от детския писък или плач. За тях е трудно да разберат, че това са емоциите на детето и то така общува и не винаги е възможно да го успокоите веднага, за минута. Плачът е естествено явление, но понякога бебетата са капризни и е много трудно да бъдат усмирени.

След като написала писмото, Джералин го оставила на вратата на съседите. Жената не знаела каква е била реакцията им, но най-вероятно са разбрали какво им казва, тъй като повече не се върнали с оплаквания.

Advertisement