Самотен баща осиновил момиче със синдром на Даун, отхвърлено от 20 други семейства

Самотен баща осиновил момиче със синдром на Даун, отхвърлено от 20 други семейства

Съдбата на малката Алба била трудна от самото й раждане: от нея първо се отказала майка й, а после била отхвърлена от 20 потенциални приемни семейства.

Историята на нелекия път на италианеца Лука Трапанезе към осиновяването на новороденото момиченце се разпространила с шеметна скорост из социалните мрежи поради няколко причини, най-важната от които е фактът, че социалните служби не дават често право на опека на самотен хомосексуален мъж.

Но пък те са направили изключение за Лука и това е страхотно!

баща-и-момиченце-със-синдром-на-даун
Luca Trapanese/Instagram

В Италия, както и в повечето страни от света, осиновяването за хомосексуалисти и самотни родители е доста трудна работа. 41-годишният Лука дори публикувал книга, в която разказва за всички препятствия, които се наложило да преодолее, за да стане баща на Алби – момиченце със синдром на Даун.

Той обяснил, че неговият случай е особен, защото „разрушава стереотипите за бащинството, религията и семейството“.

Лука осиновил Алба когато тя била едва на 13 дни, но заради състоянието й се били отказали вече над 20 семейства.

alba-luca-trapanesae-e1546941652375
Luca Trapanese/Instagram

Самият Лука работил в много центрове за грижи за хора със специални потребности и винаги искал да стане баща. Ето защо, въпреки липсата на партньор, той решил да не се отказва от осиновяването на Алба, която вече се наслаждава на щастлив дом със своя баща.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Luca Trapanese (@trapaluca)

Благодарение на него това момиче, което обича да играе и танцува и да се наслаждава на общуването с други хора, има прекрасно бъдеще.

Advertisement