Само няколко дни консумация на фурми и ето какво става с тялото ви:

фурми
Източник: Pixabay/pictavio

Фурмите са много полезни за вашето здраве. Те облекчават запек, сърдечни проблеми, проблеми с червата, анемия, диария, рак на корема, сексуална дисфункция и много други проблеми.

Фурмите също са много полезни в процеса на отслабване. Те са богат източник на витамини, минерали и фибри, които са от съществено значение за правилното храносмилане. Разбира се, трябва да се внимава с консумацията им, защото са висококалорични.

Фурмите са идеален заместител на захарта, защото са богати на естествени захари.

Ето какви са ползите за здравето от яденето на 3 фурми на ден: 

Фурмите са богати на витамини и минерали. Те са пълни със захар, енергия и фибри.

Освен това те ще ви осигурят фосфор, калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Витаминното им съдържание включва рибофлавин, ниацин, тиамин, фолат, витамин А и К.

Богати на желязо

Фурмите са особено полезни за хора с анемия поради съдържанието на желязо. Фурмите ще увеличат вашата енергия и сила, както и ще намалят чувството на умора и мързел.

10% от препоръчителната доза желязо се съдържа в 100 г фурми. Желязото е жизненоважно за вашето здраве, защото пренася кислород в кръвта ви и е особено важно за бременни жени и деца.

Здраве и сила на костите

Минералите в тези плодове са жизненоважни за здравето на вашите кости. Те се борят с болезнени и инвалидизиращи заболявания като остеопороза.

Те позволяват на костите да се развиват правилно, особено при хора, които започват да стареят и костите им стават прогресивно по-слаби поради повишените нива на селен, манган и мед.

Изобилие от витамини за очите

„Витамините за очи“ са много важни за здравето на вашето зрение, включително ретината и макулата, защото ги предпазват от увреждане и подобряват зрението ви.

Лутеинът и зеаксантинът чат от тези витамини за очи.

Лекуват диария

Зрелите фурми съдържат калий и са полезни при лечение на диария, защото са лесни за смилане. Този плод позволява нормалното функциониране на отделителната система, тъй като фибрите лекуват диария.

Лекуват запек

Тъй като фурмите са лесни за смилане, те също облекчават запека. Сложете няколко фурми в чаша вода и ги оставете за една нощ. Изпийте вода на следващата сутрин, защото тя ще действа като естествено слабително средство.

Тя елиминира токсините от тялото ви и подобрява здравето на червата.

Регулират теглото

Яденето на фурми на празен стомах ще ви позволи да регулирате работата на стомаха. Но фурмите трябва да се консумират умерено, защото са богати на захари, които могат да увеличат телесното ви тегло. 1 кг фурми съдържа 3000 калории.

Здраве за сърцето

Този плод е много полезен за здравето на сърцето. Укрепва слабото сърце. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете няколко фурми в чаша вода и след това да ги изядете на сутринта. Калият във фурмите ще намали риска от инсулт и други заболявания, които засягат сърцето ви.

При хипертония

5-6 фурми съдържат 80 mg магнезий, който е много полезен за кръвоносните съдове. Проучване установило, че 370 mg магнезий дневно понижават кръвното налягане.

Предотвратяват инсулт

Благодарение на съдържанието на калий, фурмите подобряват здравето на нервната система. Няколко проучвания показват, че 400 mg калий на ден намалява риска от инсулт с 40%.

Ползи за мозъка

Благодарение на съдържанието на фосфор фурмите са много полезни за мозъка.

Усилват енергията

Ако ви липсва енергия, трябва да ядете фурми. Смесете фурмите с мляко и вземете всички естествени захари, включени в тях: глюкоза, лактоза и захароза.

Сексуална слабост

Увеличете либидото и цялостната си енергия, като смесите няколко фурми с козе мляко. Накиснете фурмите в млякото за една нощ. На сутринта добавете мед и кардамон и изпийте сместа.

Advertisement