Рядко срещано: сестри близначки отпразнуваха 100-годишен рожден ден (видео)

Рядко срещано: сестри близначки отпразнуваха 100-годишен рожден ден (видео)
Скрийншот: FoggiaTv

Родени на 23 януари 1923 г., двете сестри удвояват възрастта си, когато празнуват специалния си юбилей.

Любовта на към живота и желанието да изживееш всички възможни възхитителни моменти те прави човек. Желанието да имаме дълъг живот, да се възползваме максимално от него, е накарало хората да използват науката и технологиите по начин, който обещава дълголетие.

А истории като тази са истинско вдъхновение.

Две сестри от Италия предизвикаха страхопочитание и зарадваха интернет потребителите с видеото си, в което празнуват 100-ия си рожден ден. Сестри, които са живели пълноценен живот, видяли са как децата и внуците им порастват и се справят добре в живота.

Родените на 23 януари 1923 г. Франческа и Мария Рикарди удвоили възрастта си и отбелязаха деня като своя „200-ти рожден ден“. Във видеоклип, споделен от Ройтерс в Twitter, се казва: „Да навършиш 100 години вече е голямо постижение, но италианските близначки Франческа и Мария Рикиарди отидоха една крачка напред, празнувайки своя „200“- стен рожден ден.“

Във видеото сестрите близначки са готови да разрежат тортата за рождения си ден и много хора се присъединяват към тях в празника. Франческа Рикиарди в един момент дори казва: „Имаме 50 внука.“

„50 внука?“, учудва се репортер.
„Да. 50 внука“.
„Мислили сте, че ще доживеете до тази възраст?“
„Не съм го мислела“.

Франческа няма деца, докато Мария има четири.

И двете баби са прекарали целия си живот в Анцано ди Пулия. Не било лесно – те работели много на полето, а също и бродирали. Самите сестри смятат за Божи дар, че са успели да доживеят до такава преклонна възраст.

Advertisement