Родени необикновени: 4-те кардинални зодии и какво ги отличава от другите

Родени необикновени: 4-те кардинални зодии и какво ги отличава от другите
Изображение от Dawn Rose from Pixabay

Разказваме ви какво се крие зад концепцията за кардинален зодиакален знак и какви уникални характеристики имат тези зодии. 

Кардиналните знаци се различават от останалите по това, че те откриват всеки сезон: Овенът открива пролетта, с Рака започва лятото, с Везните започва есента, а Козирогът дава начало на зимата.

Именно тази стартова енергия дарява представителите на тези зодии с отлични лидерски качества, идейност, оригиналност и желание за първенство. Те са много добри в постигането на целите си, защото мислят мащабно, имат око за детайлите и обръщат внимание на тенденциите преди те да станат широко разпространени.

Въпреки че кардиналните знаци имат много общи качества, има някои нюанси в начина, по който тези качества се проявяват.

Всяка категория кардинални (както и фиксирани или променливи) зодии има специфичен елемент: огън, земя, въздух и вода. Ако се интересувате от астрология, тогава вероятно знаете, че елементите играят голяма роля в мисленето и поведението на различните знаци.

Овен

Сезонът на Овните е не само началото на пролетта, но и началото на цялата астрологична календарна година, което прави тези хора истински първопроходници.

Овенът също така олицетворява кардиналния огън, така че точно те са тези, които проправят пътя за нови идеи и като се има предвид, че техният планетарен управител Марс е планетата на желанието, действието и дори войната, не е изненадващо, че Овните винаги са в движение, правят нещо и се стремят към нещо.

Рак

Този знак олицетворява майчината енергия – представителите на зодията често играят водеща роля в създаването на комфортна емоционална среда в дома или организацията.

Ракът е кардинален воден знак, така че тези хора са много емоционални и силно интуитивни. Тяхната управляваща планета е Луната, която им придава особена чувствителност и желание за комфорт.

Везни

Везните са най-надарените естети, специалисти по мода и притежатели на отличен вкус, който определя стандартите за красота и култура.

Тези хора са управлявани от Венера, планетата на любовта, връзките и удоволствието – те обичат романтиката и искат всичко около тях да е красиво, включително връзките им. Те са въздушните кардинали, заради което също са много общителни, привлекателни и малко нерешителни.

Козирог

Ако някога сте срещали Козирог, тогава няма да се изненадате, че астролозите ги описват като най-добрите бизнесмени и лидери, които тласкат своя екип към успех и държат високо летвата.

Козирогът е кардиналът на елемента Земя, което придава на представителите на зодията донякъде строг характер и склонност към сериозно отношение към себе си. Те се управляват от Сатурн, което говори за отговорност и трудолюбие – отново нищо изненадващо.

Струва си да се отбележи, че докато променливите знаци (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби) се разбират добре помежду си, не винаги може да се каже същото за кардиналните знаци.

Разбира се, конфликтът не е гарантиран, но тъй като и четирите зодии обичат да бъдат първи, да контролират и командват, те могат да се сблъскат. Може да има борба за власт между тези зодии, тъй като всички те обичат да поемат контрола и са склонни да вярват, че нещата трябва да бъдат по техния начин. Освен това кардиналните знаци са по-склонни да искат прошка, отколкото да искат разрешение.

Advertisement