Рибите стават пирани, Везните наказват с мълчание. Как си отмъщават зодиите:

Рибите стават пирани, Везните наказват с мълчание. Как си отмъщават зодиите:
Изображение от rawpixel.com on Freepik

Как да се постъпим, когато някой ни нарани – да простим или да отмъстим?

В зависимост от доминиращите качества на зодията може да се познае дали човек ще се издължи веднага, дали ще отмъсти хладно след известно време или ще се откаже от всичко и ще продължи по пътя си.

Овенът удря веднага

Овенът се управлява от планетата Марс, така че представителите на тази зодия няма да се замислят и веднага ще реагират на всяка обида. Раненият Овен е най-опасният човек, с когото можете да си имате работа.

Неговият темперамент и способността му просто да убива с думи може да влуди и най-обръгналите хора.

Те са в състояние бързо да преминат от думи към действия: тоест да започнат да унищожават всичко наоколо или дори да ударят нарушителя. Никога не кроят план за отмъщението си и е много хубаво, че бързо им минава.

Телецът никога не забравя нищо

Представителите на тази зодия никога не забравят нищо, камо ли онези неща, които са ги наранили, разочаровали или ядосали. Но, разбира се, добре е, че поне се опитват да скрият от другите колко неконтролируеми могат да бъдат.

Мигновеното отмъщение не е в техния стил – те гледат и изчакват момента, в който съперникът им е в най-слаба позиция. Човекът, на когото са отмъстили, никога няма да успее да си върне доверието им и завинаги ще бъде в техния „черен списък“.

Близнаците са непредсказуеми

Хората, родени под това съзвездие, са напълно непредсказуеми дори за себе си. Ако обидите тях или техен близък, оклеветите и поругаете онези неща, които са им скъпи и свещени, те ще измислят най-лошия план на света – точно като във филмите за психопати.

Въпреки това, докато отмъстят, най-вероятно ще променят отношението си – може би ще продължат напред в живота, ще спрат да се ядосват или просто ще ви изгонят от живота си.

От друга страна, те могат да обявят безмилостна война на съседа си, само защото случайно е одраскал колата им.

Ракът може да бъде безмилостен

Представителите на тази зодия са сред тези, които винаги се опитват да отмъстят или поне мислят за това. Спусковият момент за тяхното отмъщение може да бъде всичко – защото във въображението си те постоянно рисуват картини как уж са били сериозно обидени от определени хора.

Не се опитвайте да намерите причината за тяхната „вендета“; по-добре е просто да се примирите с това и да го приемете за даденост, тъй като в гневно състояние Раците рядко успяват да запазят здравия разум.

Въпреки факта, че представителите на тази зодия имат големи сърца, отмъщението им наистина може да бъде ужасно.

Отмъщението на Лъва е като цунами

Хората от тази зодия са преди всичко благородни и горди хора, но точно тези качества ги карат много бързо да се разочароват от другите. И най-малката обида ще гори ума и сърцето им за дълго време.

Те няма да оставят нарушителя си да спи през нощта и той няма да може да се измъкне с никакви извинения. Изливат омразата си по всякакъв възможен начин – думи, действия, мръсни номера – няма значение как, но трябва да излеят яростта си.

С други думи, няма шанс Лъвът да прости на някой, който наистина го е наранил, и този човек може вече да не разчита на тяхното приятелство.

Девите не отмъщават, те унижават

Представителите на зодията са известни с това, че след нанесена им обида не си отмъщават, а показват негативното си отношение по малко по-различен начин, като същевременно демонстрират завидна упоритост.

Когато изпитват болка, те залагат на емоциите. Девите са извисени същества, така че основната им цел е да накарат наранилия ги да се почувства нещастен. Трябва да започне да плаче, да се срамува – като цяло това винаги е тихо отмъщение, което не привлича вниманието на другите.

Везните наказват с мълчание

Везните са знакът на праведните, техният кармичен дълг е да намерят справедливост. От друга страна, те обичат драмата и обикновено ескалират конфликтните ситуации, докато не започне истинска война.

Любимата им тактика е студеното, пълно игнориране. Това поведение може да продължи с години и ако човекът, който ги е побъркал, попита „Защо?“, те ще направят напълно невинно изражение и ще отговорят, че не разбират за какво ги питат.

Ако обаче обидлият ги е достатъчно упорит и ласкателен, Везните ще му дадат възможност да се изкупи – но само ако покаянието е истинско.

Трудно можете да избягате от отмъщението на Скорпиона

Ако по някакъв начин дълбоко сте обидили или обидили представител на този знак, по-добре е да промените работата си, местоживеенето си или още по-добре – континента. Защото Скорпионите са истинските шампиони на отмъщението.

Скорпионите не умеят да прощават, отмъщението им винаги е добре обмислено и най-лошото е, че то няма край – те продължават да изливат отровата си, когато пътят им се пресече с тези, които са ги наранили.

Стрелецът по-скоро ще ви съжали, отколкото да ви намрази

Що се отнася до представителите на тази зодия, обикновено конфликтните ситуации при тях преминават без кръвопролития. Непринуденият характер на Стрелеца му позволява да не приема нищо лично – това улеснява живота му.

Ето защо Стрелците не изпитват омраза към своите опоненти, а по-скоро дори съжаление. Врагът им обаче ще съжали, ако пробуди отмъстителната им – в този случай Стрелците действат бързо и удрят силно.

За Козирога отмъщението е студено ястие

Ако представителите на тази зодия решат да си отмъстят, те го правят по всички правила, постепенно, методично, с минимум емоции. Докато започнат да действат, изгарящото чувство на омраза избледнява, отстъпвайки място на чувството на горчивина и отчужденост.

Тогава те се превръщат в мощни врагове, напълно уверени в това, което правят – виновен си и сега ще платиш. Те отмъщават грациозно и хладно, сякаш се издигат над ситуацията. И прощават много трудно.

Водолеят отмъщава рядко

Представителите на тази зодия не обичат да отмъщават. Склонни са да се дистанцират емоционално от конфликтни ситуации, както и да ограничат проблема, за да не допуснат той да засегне други аспекти от живота им. И го правят доста добре.

Ако все пак решат да си отмъстят, те се държат като деца – гръмки и шумни. След което изтриват този неприятен човек от живота си завинаги.

Рибите се превръщат в пирани

Мнозина дори не могат да си го представят, но нежните представители на този знак са способни да се превърнат в пирани, ако бъдат наранени толкова много, че решат да си отмъстят.

Тяхното разочарование може да бъде толкова голямо, че те започват да си фантазират наистина луди сценарии в съзнанието си, представяйки си пълния крах на своя враг и дори смъртта му.

Тяхната тактика е да омаловажат и осмеят този, който ги е наранил. Отмъщението им не е логично, а преди всичко емоционално.

Advertisement