Ретрограден Меркурий от 1 до 25 април. Какви значи с прости думи и как ще ни повлияе:

Ретрограден Меркурий от 1 до 25 април. Какви значи с прости думи и как ще ни повлияе:
Източник: The NeMu from Pixabay

През 2024 г. ретроградният Меркурий ще бъде наблюдаван три пъти, а за първи път – още от 1 април 2024 г.

Мнозина вярват, че по това време всичко излиза извън контрол и обвиняват „шегите“ на небесното тяло за своите проблеми.

Въпреки факта, че влиянието на най-близката до Слънцето планета върху живота на хората не е доказано, мнозина вярват в нейните сили и приписват на действието на ретрограден Меркурий всякакви негативни аспекти на живота – от лошо настроение до неуспехи в работата и конфликти с приятели.

Но има доста погрешни схващания за ретроградния Меркурий и днес в svobodnazona.com ще ви разказажем за тях.

Какво е ретрограден Меркурий

Всички планети в Слънчевата система се движат по оста си около слънцето в една посока с определена скорост. Понякога обаче, когато се наблюдава от Земята, възниква илюзията, че планетата променя курса си – и това се нарича ретрограден период.

Това явление се дължи на факта, че Земята периодично „догонва“ другите планети. По това време изглежда, че първо една от планетите започва да се движи по-бавно и след това спира напълно. След това човешкото око започва да вижда обратното движение на планетата, което всъщност не съществува.

Ретроградно движение може да се наблюдава за всяка планета. Меркурий е най-близо до Слънцето, което означава, че се движи по най-късата орбита. Той прави обиколка около Слънцето за 88 дни. И всеки път, когато Меркурий минава покрай Земята, той изглежда ретрограден. Това му се случва 3-4 пъти в годината.

По време на ретроградното движение Меркурий преминава под определен зодиакален знак и засяга хората от определени знаци. През април планетата ще бъде в знака Овен, така че ефектът ще бъде усетен от хората, родени под знаците Везни, Козирог, Рак и Овен.

През август Меркурий ще преминава през знака Дева и Лъв, а през ноември-декември – през знака Стрелец.

Влиянието на ретрограден Меркурий върху хората

Според астролозите периодите на ретрограден Меркурий засягат абсолютно всички без изключение. В астрологията традиционно се смята, че те влияят на всички аспекти на комуникацията, информацията, технологиите и пътуването.

В същото време степента и спецификата на въздействието на ретроградния Меркурий ще се различава в зависимост от индивидуалния хороскоп на всеки човек, неговия зодиакален знак, както и местоположението на Меркурий в неговата лична астрологична карта.

Ефектът от ретроградния Меркурий ще се усети по-силно от хората, занимаващи се с „меркуриански“ дейности:

– учени;

– лингвисти;

– писатели;

– журналисти;

– учители;

– логистици;

– мърчандайзери.

Така че, според експертите, зодиите, управлявани от Меркурий – Близнаци и Дева – могат да почувстват по-силно влияние на планетата през този период. Меркурий има малко по-различен ефект върху другите знаци на зодиака:

Огнените Овен, Лъв и Стрелец. За тези зодии „обратното“ движение на планетата може да предизвика импулсивни решения и недоразумения в общуването.

Водните Рак, Скорпион и Риби. Представителите на тези зодии могат да се сблъскат с емоционална нестабилност.

Земните Телец и Козирог (и Дева). Тези хора може да имат забавяне в бизнес делата.

Въздушните Везни и Водолеите (към тях и Близнаците) могат да имат затруднения с комуникацията и технологиите.

Струва си да се отбележи, че всички заключения за влиянието на ретроградния Меркурий върху човек се основават на астрологията и езотеризма. Тази теория не е научно доказана.

Погрешните схващания за влиянието на ретроградния Меркурий

Обсъждането на това явление в обществото стана широко разпространено през последните години. Днес хората приписват почти всеки неуспех на „триковете“ или „шегите“ на Меркурий.

„Всичко е заради ретроградния Меркурий“ е фраза, която най-вероятно всеки е чувал. Заради това са възникнали много погрешни схващания за влиянието на планетата върху областите на човешкия живот. Сред тези погрешни схващания са:

– идеята, че всичко не върви както трябва;

– убеждението, че документите не трябва да се подписват;

– убеждението, че трябва да се избягват нови проекти;

– отказ от пътуване.

Но всъщност ретроградният Меркурий не идва и няма силата да прецака всичко в живота ни. През годината човек има четири шанса, които се случват по време на ретрограден Меркурий, да погледне назад и да направи изводи, да прегледа резултатите си и да ги подобри.

Въпреки изобилието от информация за влиянието на ретроградния Меркурий върху хората, все още няма строги забрани. Просто преди да правите нещо в този период помислете добре, проверете добре информацията и запазете спокойствие в случай, че нещо се обърка.

Advertisement