Респект! Двойка осиновила 38 деца и не смята да спира!

Респект!-Двойка-осиновила-38-деца-и-не-смята-да-спира!

Джийн и Пол Бригс, съпружеска двойка от щата запана Вирджиния, са принудени да се придържат към строг график в живота: те имат 38 деца, от които 32 са осиновени, а 25 до днес живеят с тях.

По разписание децата се учат, играят и лягат да спят. Те перат на смени, разхождат кучето, помагат в готвенето и чистенето.

За грижовните родители и многочислените им деца това е единственият начин да поддържат ред.

62-годишна Джин разказва:

„Тази система облекчава въззпитанието на децата. Аз самата съм много организирана, а в голямо семейство без организация няма как. Всички деца разбират, че попадайки в нашето семейство, тя знаят, че това е необходимо, иначе би настъпил хаос“.

Джин и 64-годишният й мъж Пол са много доволни от своя живот. Те не очаквали семейството им да се разрасне толкова, но вече не могат да си представят друг живот.

Те разбират, че без тях животът на децата, осиновени от България, Русия, Украйна, Гана и Мексико би бил съвсем друг

„На много от нашите деца подарихме възможност да живеят – казва Джин – Иначе щяха да умрат“.

Децата не ходят на училище. Джин се занимава с тях вкъщи.

Съпрузите се оженили през 1976. Те си родили три биологични деца преди да осиновят първото си дете: 2-годишния Ейбрахам от Мексико, през 1985.

В семейството на Бригс попадат много деца със специални потребности. Джийн започва кариерата си като медицинска сестра и много обича да се грижи за тези, които имт нужда. Много от децата попаднали при нея, когато от агенцията по осиновяне се обръщали към нея за медицинска консултация.

Джийн и Пол се надяват, че могат да осигурят на децата си пълноценен живот

„Някои казват: „Как може да обичаш толкова много деца? Откъде време за тях? Но всичко, което можем да им даде, във всеки случай е по-добре от всичко, което биха имали без нас – казва Джийн – Вярваме в това. Виждаме как се променя животът им. Храним ги, а преди бяха изтощени. Лекуваме ги, а по-рано никой не ги е лекувал.

И най-важното – обичаме ги. И те го знаят. В това не се съмнявам“.

Advertisement