Реших да родя на 50, но близките и дъщеря ми спряха да общуват с мен

Реших да родя на 50, но близките и дъщеря ми спряха да общуват с мен
Изображение от Freepik

Седя и си мисля какво съм сгрешила. Разведена съм с първия си съпруг от доста време. Сама отгледах дъщеря си, дадох й прилично образование и я подготвих за самостоятелен живот и я омъжих.

Работих на няколко места, за да няма нужда детето ми от нищо. След това завърших университет задочно, намерих работа като счетоводител и живеехме добре.

Платих сватбата на дъщеря си от собствения си бюджет. Родителите на съпруга й не дадоха пари за това, но допринесоха за ипотеката на апартамента. Скоро ще ставам баба. Дъщерята беше доволна. Очакваше, че ще роди дете, а аз ще й помагам и ще кърмя внука й.

Затова тя предварително ми каза, че най-често аз ще бъда с бъдещото бебе. Тя не искаше да бъде в отпуск по майчинство дълго време, а планираше веднага да отиде на работа. Родителите на зетя са заети хора, те веднага предупредиха, че няма да могат да отделят много време на бъдещия наследник.

Ситуацията обаче взе неочакван обрат. Преди година се запознах с мъж, който е 12 години по-млад от мен. Влюбих се лудо в този човек.

Той живее в друг град, който е на два часа път. Посещавах го всеки уикенд. Дъщеря ми не знаеше за това, защото живеят не й казах нищо. Неочаквано разбрах, че чакам дете. Радостта ми нямаше граници!

Забременях въпреки възрастта си и то от любим човек. Казах тази новина на дъщеря си. Съобщих, че смятам да се преместя в града на моя любим, за да създадем семейство.

Разбира се, той не настояваше да се преместя, но неведнъж започваше да говори как е време да се съберем и да спрем тези пътувания от един град в друг. Освен това счетоводители са необходими навсякъде, така че работа ще има.

Близките ми обаче не приеха положително новината ми. Дъщеря ми, зет ми, сестрите ми и дори собствената ми майка спряха да общуват с мен. Мислят, че съм полудяла. Къде съм хукнала на тази възраст?

Казаха ми да избирам: роднините ми или той. Само не уточниха кой точно, любимият човек или детето, което чаках.

Сега не знам какво да правя. Струва ми се, че имам право на лично щастие. Все пак дъщеря ми се омъжи и има свое семейство. Аз също имам право да уредя личния си живот.

Не мога да си представя какво да правя и как да постъпя правилно. Жени, изпаднали в подобна ситуация, моля ви, дайте ми съвет.

Advertisement