Решения, за които ще съжалявате като остареете

решения-за-които-ще-съжалявате-като-остареете

1. Ще съжалявате, че сте прекарали твърде много време пред телевизора, гледайки безкрайни сериали, предавания, риалитита.

2. Ще съжалявате, че сте направили основен приоритет в живота си социалните мрежи, че сте изградили погрешна представа за себе си, своите познати.

3. Ще съжалявате, че не сте водили здравословен начин на живот, позволявайки на навиците си да вземат контрол над вас.

4. Ще съжалявате, че малко сте съзерцавали и сте се наслаждавали на красотата на този свят, прекарвайки живота си в бързина и суета.

5. Ще съжалявате, че не сте си вярвали и не сте се стремили към нещо по- голямо.

6.  Ще съжалявате, че рядко сте посрещали изгрева на слънцето и рядко сте го изпращали на залез, оправдавайки се с важна работа и грижи.

7. Ще съжалявате, че сте били твърде сковани, наплашени, сериозни и съответстващи на общоприетите норми за „правилно’, „достойно“ и „успешно поведение в обществото“.

8. Ще съжалявате за това, че твърдо бързо сте пораснали и често сте си забранявали да бъдете дете, макар и в своите 40 и- години.

9. Ще съжалявате, че малко и небрежно сте поддържали приятелства, не сте ценили близките си и не сте прекарвали достатъчно време с тях.

10. Ще съжалявате, че сте били твърде обидчиви, злопаметни, зли и мнителни.

11. Ще съжалявате, че малко сте общували със своето семейство, деца, роднини, много сте се ядосвали и спорили. Рядко сте им говорили с думите на обичта и за това колко ги цените.

12.  Ще съжалявате, че малко сте се смели, радвали и веселили.

13.  Ще съжалявате, че твърде тежко сте приемали чуждите постъпки и думи.

14.  Ще съжалявате, че не сте развивали своя талант и сте забравили за детските си мечти и увлечения.

15. Ще съжалявате, че малко сте пътували и опознавали света.

16. Ще съжалявате, че твърде много сте се страхували за какво ли не.

17. Ще съжалявате, че сте се съмнявали, че сте подценявали сами себе си, че не сте се решавали да направите много неща.

18. Ще съжалявате, че не сте се решавали на нищо безумно, че не сте се решили да предизвикате и себе си и света. Че не сте се борили, че сте се предали предварително. Че сте си позволили да си тръгнете и да си замълчите.

19. Ще съжалявате, че сте се концентрирали върху материалното. Че сте изхабили много сили, здраве и едва ли не смисълът на своя живот заради марки и електронни устройства.

20. Ще съжалявате, че не сте казали главното.

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари