Разтърсващо! Жирафи целуват за сбогом умиращ работник на зоопарка

Разтърсващо! Жирафи целуват за сбогом умиращ работник на зоопарка

В продължение на 25 години от живота си, 54-годишният Марио Еджис е работил в зоопарка в Ротердам като обслужващ персонал, грижейки се за някои от най-невероятните създания, затворени в клетки.

Марио, който също така страдал от психично увреждане, се е борил с терминален рак и известно време не е можел да отиде на работа. През 2014 г., след като прекара почти половината от живота си в почистване на клетките на животните и се сприятелил с много животни от дивата природа, той имал една последна молба преди да почине – искал да види отново зоопарка.

Състоянието на Марио било много напреднало и той беше постоянно прикован към леглото. Той говорел трудно и трудно образувал изречения. Благотворителна организация, известна като Фондация за болнични пожелания, решила да му изпълни последното желание. Той бил транспортиран от болницата до зоопарка със специално проектирана линейка, за да може отново да види приятелите си от животинския свят.

Жирафите почувствали болката му

Когато Марио бил отведен в сектора на жирафите, се случи нещо невероятно.


Била сърцераздирателна гледка да наблюдаваш как жирафите се придвижват близо до линейката, превозваща Марио, промушвайки глави един след друг през прозореца. Те можели да усетят, че той изпитва силна болка и страда много. Те го , целунали с муцуни и го утешили с тъжни изражения в очите.

„Тези животни го разпознаха и почувстваха, че нещата с него не са добре“, казва Кийс Велдбоер, основателят на фондацията.

Той имал възможност да види зоологическата градина, която за последен път била негов дом. Също така получил шанс да се сбогува със своите колеги.

Въпреки че жирафите нямало как да доловят рака в тялото на своя приятел, те със сигурност са успели да усетят болката и страданието му. Много животни имат невероятни умения и мнозина от тях могат да изразяват и да усещат не само своите емоции, но и тези на хората.

Advertisement
Фейсбук коментари