При нея дошъл бездомник с куче. Тя мислела, че ще иска пари, но молбата му я трогнала до дъно

При нея дошъл бездомник с куче. Тя мислела, че ще иска пари, но молбата му я трогнала до дъно
Източник: PIPER WOOD/The Dodo

Ако на улицата до вас се приближи бездомник, вероятно ще си помислите, че ще ви иска пари. Така си помислила и жена на име Берни Гутиерес, когато тъкмо излизала от калифорнийски мол, когато към нея се приближил непознат мъж.

Той казал, че е бездомен и има нужда от помощ. Берни понечила да извади портфейла си, но той я спрял. Всъщност бездомникът имал нужда от помощ за своето мъничко чихуахуа Ейми.

Мъжът казал, че името у е хектор и че няма свой дом, а полицията вече няколко пъти го спира. Кучето му няма документи и искат да му го вземат.

Хектор
Източник: PIPER WOOD/The Dodo

Берни веднага се обадила на своята приятелка Пайпър Ууд, която е основател на спасителната организация Hand in Paw, и й разказала тази история.

„Приятелката ми каза: „Кучето е наистина добре обгрижвано“, споделя Ууд пред The Dodo. „Тя носи рокля и има бижута, а той й лакира ноктите. И той започна да плаче, когато говореше за нея.“ А аз казах: „Знаеш ли какво? Нека помогнем на този човек. Ще бъда там след 10 минути.“

Пайпър Ууд пристигнала на мястото и разбрала защо нейната приятелка била толкова развълнувана. Бездомникът Хектор се оказал много мил човек, който говорел трудно заради прекаран инсулт, но говорел с такава любов за своето любимо куче.

Ууд казала на бездомника, че ще помогне на Ейми да получи лиценз, също така ще я стерилизира, чипира и ваксинира и ще реши проблемите й със зъбите.

Веднага след това Ууд публикувала в Инстаграм:

„Името му е Хектор и е бездомен. Той спи точно зад супермаркета. Неговото уче Ейми е целият му живот. Не, говоря сериозно! Целият му живот се върти около нея. Той може да се лиши от храна или дрехи, но Ейми винаги ще бъде топло облечена и добре нахранена. Тя дори има перлена огърлица. За нея се грижат по-добре от някои кучета, които живеят в домове. Ейми също обожава Хектор и постоянно го целува…“

Жената помолила за дарения, за да получи количка за кучето, качествена кучешка храна и ветеринарни грижи за Ейми. Реакциите били страхотни.

Хората били трогнати от историята на Хектор и Ейми и необходимата сума била  събрана за няколко дни.

„Това е само началото, но той беше толкова щастлив, че има количка, в която да я качи“, казва Ууд. „Той я постави отпред с куп одеяла и успя да сложи вещите си отзад.“ Хектор оставил и любимата плюшена играчка на Ейми до нея.

Ууд също планира да помогне на Хектор да си намери работа, което, надяваме се, ще го измъкне заедно с Ейми от улицата.

А Хектор изглежда наистина благодарен и щастлив.

Advertisement