През 1968 норвежка пророчица посочва 4 знамения преди Второто пришествие. Те вече се сбъднаха

През 1968 норвежка пророчица посочва 4 знамения преди Второто пришествие. Те вече се сбъднаха
Изображение от Enrique Meseguer from Pixabay

През 1968 г. Емануел Толефсен-Минос, известен норвежки евангелист и проповедник, записва много странно за онова време пророчество.

90-годишната норвежка Гунхилда Смелхус, която има дарба на ясновидство, предупредила своите потомци за ужасни събития, които ще се случат в бъдещето.

След службата дошла възрастна жена и поискала да разкаже за видението, което е имала за бъдещето.

Пасторът сметнал думите й за толкова неправдоподобни, че не ги направил публично достояние. Но един ден, през 1993 г., той подреждал архива си и върху един пожълтял лист се натъкнал на старото пророчество. След като го прочел отново, Минос бил изумен – оказва се, че Второто пришествие на Христос вече е много близо.

Четирите знамения 

Гунхилда знаела какъв ще бъде светът преди Страшния съд и началото на нова, най-разрушителна световна война. Във видението си тя се издигнала високо в небето и видяла Земята в пълния й вид. Тя можела да увеличи „изображението“ и да разгледа подробно какво ще се случи в различните страни.

„Видях много събития, които са неизбежни. Всичко това ще се случи непосредствено преди второто завръщане на Исус на Земята. И, повярвайте ми, бедствията, които ни очакват, са ужасни. Никога досега човечеството не е виждало такива ужасяващи катаклизми. Преди Страшния съд ще има четири вълни, четири признака, по които ще познаете, че времето е близо.”

Първото знамение. Мир в целия свят

„Ще има затишие преди бурята. Тишина и благодат ще се спуснат на Земята. Военните конфликти между големите сили ще спрат и това ще остане така за много дълго време. Светът постепенно ще започне да се разоръжава и ние ще бъдем напълно неподготвени за нова война. Третата световна война ще избухне внезапно и на напълно неочаквано място.“

Разбира се, тези думи нямат нищо общо с нашето време. Напрежението между държавите само нараства и от време на време избухват локални военни конфликти. Но трябва да помним, че пророчеството е направено през 1968 г., косагто са изминали само две десетилетия от края на Втората световна война и хората, които са уморени от нея, не искали отново да хващат оръжие.

Можем да кажем, че първият знак вече е изпълнен.

Знамение второ. Отслабване на вярата

„Църквите ще бъдат празни. Хората ще се интересуват повече от развлечения, отколкото от проповядване за греха, покаянието и Божията благодат. Материалното ще замени духовното. Всички, включително духовниците, ще започнат да мислят за богатство, успех и кариера. И преди идването на Исус това само ще се засили.”

Това си е точно така. Човекът започна да забравя Божиите заповеди и ходи на църква само на големи празници и то само защото е модерно да се посвещават великденски козунаци и яйца.  В храмовете на светостта цари бизнес. Вторият знак също се сбъдна.

Знамение трето. Морално разложение

„Норвегия и всъщност целият свят никога не са виждали такъв упадък на морала. Хората ще живеят в грях, без да се женят и да спят заедно. Блудството, похотта и развратът ще бъдат легализирани.

Хората от един и същи пол ще се женят помежду си, а свещениците ще одобряват съюзите им. А по телевизията ще показват неща, за които сега дори не можем да си помислим.

Няма да има една станция, ще се появят много станции и почти всяка програма ще бъде изпълнена с насилие и поквара. Дори детските карикатури ще показват убийството като нещо естествено. Сексът ще се показва по телевизията без колебание, децата ще виждат сцени на насилие и унищожение, ще ги копират в живота и обществото ще стане напълно неморално.“

Тези нейни думи дори нямат нужда от коментар. Точно това се случва. А това означава, че и третото знамение се е сбъднало.

Четвъртото знамение. Хората от бедни страни ще идват в богатите

„Много бедни хора ще напълнят Европа. Ще стигнат дори до Скандинавия. И нямат брой. Ще бъдат толкова много от тях и те ще бъдат толкова различни от нас в своето поведение, гняв и агресия, че европейците ще мразят тези бежанци, точно както някога мразеха евреите преди Втората световна война.“ (На това знамение жената се разплакала)

И този знак се сбъдна. Хиляди бежанци от Близкия изток се стекоха към Европа, а някои европейски граждани пропищяха от тях.

За нова война и Второто пришествие

„Няма да доживея да видя това, но много от тези, които живеят днес, ще видят какво ще се случи след това. Ще започне такава ужасна война, каквато светът не е виждал досега. И атомните бомби ще избухнат. Въздухът, водата и земята ще бъдат отровени за векове. Войната ще е кратка, но след нея няма да остане почти нищо живо. И тогава Исус ще дойде. Този, който се покае за греховете си и приеме Христос като наш Спасител и Господ, ще бъде спасен“.

Надяваме се, че няма да се стигне до такъв сценарий и норвежката пророчица е объркала нещо.

Но ето нещо, недалеч от Осло, което се случило е град на име Мос. През 1937 г. пастор Мартин Андерс чул предсказание от човек, което по това време също изглеждало странно за всички:

„Когато петролът тече по норвежкото крайбрежие, тогава трябва да чакаме Второто пришествие на Христос.“

А днес производството на петрол всъщност е в ход в Северно море по протежение на норвежкото крайбрежие. Така че може би норвежките предсказатели са прави, какво мислите?

Advertisement