Прелестно момиче албинос успяло не само да се приспособи към живота, но и да стане модел

Прелестно момиче албинос успяло не само да се приспособи към живота, но и да стане модел

Албинизъм е рядка генетична особеност, свързана с липсата на пигмента меланин. В резултат на тази аномалия при смуглите и чернооки хора се раждат белокожи деца. Тази необичайна външност винаги привлича вниманието на околните.

Преди 11 години в афроамериканското семейство Кларк се ражда момиче, което нарекли Ава. Тя се отличавала много от родителите си. Момиченцето се появило на бял свят със светла кожа и коса, очите й имали зелено-син оттенък.

Лекарите открили при Ава и проблем със зрението. Така че известно време момичето трябвало да посещава окулист, както и да ходи на училище за слепи. За щастие, лекарите успели да поправят зрението на Ава.

момиче-албинос

Днес това удивително момиче-албинос учи в обикновено училище. Освен това Ава се увлича по спорта. Тя се занимава с бягане и гимнастика. Уникалната външност дала на момичето прекрасна възможност да работи в модния бизнес.

Още на 8-годишна възраст детето привлякло вниманието на много фотографи и дизайнери.

Освен това девойката-албинос станала героиня в един от клиповете на своя кумир – певицата Бийонсе.

Ава-Кларк

Ава се снимала за обложките на списанията BOOM Magazine, VIP Magazine и Denim Magazine. Момичето станала истинска звезда.

Днес тази особеност на Ава й носи ползи. А съвсем доскоро в Африка организирали истински лов за албиносите. Някои народи смятали, че костите на албиносите са лечебни.

Advertisement