Прекрасни молитви за Рождество Христово

Прекрасни-молитви-за-Рождество-Христово
Източник: Pixabay

Рождество е не само най-светлият православен празник. Това време е изпълнено с магия и тогава всички молитви достигат до Висшите сили много по-бързо.

На светлия празник Рождество е обичайно да се четат специални молитви, посветени на раждането на Божия Син. Църквите провеждат празнични служби, за да се пречистят и да се помолят за себе си и своите близки.

По правило такива призиви имат общо значение и се считат за универсални благодарствени обръщения към Бога. Въпреки това, ако ясно знаете какво искате, можете да използвате специални думи, за да го получите. В крайна сметка точно по това време Вселената е отворена и готова да изпълни всяка ваша молба. Основното е тя да бъде искрена и да не наранява никого.

Молитва за здраве

Всички искаме нашите близки да са здрави и щастливи. И е ясно, че ако някой е много болен, тогава не може да се говори за никаква радост. След като прочетете тази молитва по време на Коледа, скоро ще видите, че здравето на вашите близки ще се подобри.

Молитвата за здраве е към Исус Христос, защото на този ден Той е роден. Ще бъдат чути и молби до други светци, но тази е най-ефективна по това време на годината.

О, Всеопрощаващ Исус, слава Тебе, слава. Ти си изпълнен с доброта и търпение към твоите ближни. Преминал си през много изпитания, за да докажеш любовта си към хората. Моля Те да не подминаваш дома и близките ми. Дари ни с Твоя всеопрощаващ поглед и ни изцели от всякакви болести. Излекувай душевните рани и дари с благост и радостта живота ни. Амин.

Основната коледна молитва

Коледа е голям религиозен празник, така че всеки вярващ на този ден е просто длъжен да отправи молитва към Господ. Можете да се молите както в храма, така и у дома. Ако думите ви са искрени, Бог със сигурност ще ви чуе.

„Господи Боже, Защитник наш и Спасителю, славим Те и възнасяме молитвата си към Теб. На Твоето Рождество се обръщаме към Тебе и Ти се покланяме, благодарим Ти за Твоята помощ и Твоята доброта. Твоето Рождение озари Земята, Звездите и Слънцето я озариха. И до ден днешен прославяме Твоето рождение, защото Ти, нашият Спасител, се появи на земята, за да защитиш нас, грешните, от злото и неправдата. Ние посвещаваме нашите молитви на Теб. Слава на Тебе, Господи! Амин“.

Кажете тази молитва сутринта на 25 януари и я повторете отново вечерта. Не забравяйте да се обръщате към Господ Бог колкото е възможно по-често, така че той винаги да ви дава своята помощ и защита.

Рождественска молитва за успех

Благодарение на рождественската молитва за успех бизнесът ви ще върви нагоре през цялата година, а новото начало ще бъде обречено на успех.

„На големия празник Рождество Христово призовавам своя Ангел Пазител. Нека няма грешки по моя житейски път, нека само късметът и просперитетът са с мен. Нека животът ми намери смисъл, а Ти просто продължавай да ми помагаш и да ме защитаваш. Амин“.

Ангелът-пазител е вашият основен защитник. Ако се окажете в трудна ситуация, обърнете се към него с молитва по всякакъв повод и тогава той определено ще чуе молбата ви.

Рождественска молитва за децата

Децата са смисълът на нашия живот. Тяхното здраве, щастие и бъдеще е много важно за нас. Не забравяйте да се помолите за вашето дете на Коледа, за да го предпазите от зло, беди и нещастия.

„Господи Боже, Пазител и Спасител наш. Обръщам се към Теб  на Рождество Христово и Те моля: защити детето ми от болести и зли хора. Предпази го от неприятности и жестокости. Нека не слуша празни и несериозни думи, опази го от беззаконни действия. Моля Те, Царю небесни, чуй молитвите ми. Амин“.

Препоръчително е да кажете молитва близо до леглото на вашето дете. Не забравяйте да правите това всяка година и тогава вашето дете винаги ще бъде под закрилата на Господ Бог.

Вярвайте в чудеса, дарявайте любов и я приемайте от другите хора с благодарност. Именно това поведение, заедно с положителното отношение, помага за сбъдването на всички мечти. Наслаждавайте се на живота, дарявайки топлина на другите.

Advertisement