Предсказанието, което скриха. Какво е казала Дева Мария в третото си явление във Фатима

Пророчествата от Фатима. На 13 май 1917 г. Богородица се явила на три овчарчета

Явленията на Дева Мария от Фатима са поредица от събития в португалския град Фатима, състояли се през 1917 г. Според три деца Дева Мария им се явявала няколко пъти и им предавала послания с призиви от религиозен характер, както и пророчества.

Католическата църква призна това събитие за чудо, но дълго време криеше казаното в последното откровение. Разказваме ви какво е съдържало то. 

А тук ви разказахме повече за явленията на Дева Мария пред трите деца

Наскоро стана известно, че Лучия Сантос, едно от трите португалски деца, пред които се яви Богородица, е записала ръкописи с пророчества и ги е предала на Ватикана. Тези записи сега са известни като Трите тайни на Фатима.

Ватикана бързо обяви първите две, а третата е изпратена в таен архив под най-строг надзор. Според легендата през 1960 г. е било необходимо да се разкрие съдържанието му, за което говорела самата Богородица. Но не беше направено. Ватикана полага големи усилия, за да скрие дори датата на публикуване на третото послание.

Трябва да се каже, че първите две части от откровенията на Фатима се сбъднаха с точност. В първото послание на Богородица се разказва за кървавите събития, случили се в началото на 20 век. Втората част говори за много по-ужасни събития, които споменават битката между Русия и нацистка Германия през Втората световна война.

През 1958 г., неочаквано за всички, починал папа Пий XII. Самата му смърт и процесът на погребението също повдигат много въпроси. Някои историци смятат, че папата може да е бил убит. Но засега няма преки доказателства в подкрепа на тези теории. Разбира се, самият факт, че папата почина неочаквано малко преди очакваната дата на разкриването на тайната, плаши и вълнува въображението.

В началото на новия век новият папа реши да отвори за обществеността съдържанието на третата част от ръкописа на Фатима. Това събитие предизвика интереса и страха на целия свят. Ръководителят на Ватикана дори беше принуден самостоятелно да се отправи в Португалия за този процес.

Но в крайна сметка озвучаването на пророчеството за мнозина беше разочарование. Разкрита бе само една част, която се отнася до покушението срещу определен мъж. Самият папа каза, че тази прогноза се отнася за него.

Интересът към разкриването на откровенията от Фатима беше спасен от репортажите на журналиста Марко Тосати, който активно изучаваше тайните на Ватикана.

Според него през 1980 г. папата споменава част от третата част на предсказанието. Там се казвало следното: „Ако прочетете за океаните, които ще наводнят всички континенти, за милионите хора, които ще умрат, тогава ще разберете защо не разкриваме третата част от съобщението.“

Разбира се, това не е всичко, но най-вероятно все още няма да получим достъп до пълния ръкопис на част 3. Ако изобщо го получим.

Advertisement