Преди 14 години хирурзи разделили тези сиамски близначки. Ето как живеят днес:

Преди 14 години хирурзи разделили тези сиамски близначки. Ето как живеят днес:

Днес Изабела и Аби Карлсън са абсолютно обикновени момичета близнаци. Те са просто копия една на друга, много сладки и срамежливи девойки. Трудно е да се повярва, че преди десет години е можело да не оцелеят…

сиамски-близначки

Бебетата се родили като сиамски близнаци, малките им тела били съединени. Но най-трудното в тази ситуация било, че сърцето на Изабела биело в гърдите на Аби. И всички вътрешни органи били смесени в две тела.

Но благодарение на специалистите момичетата вече могат да живеят нормално, пълноценно. Лекарите в клиниката Mayo били обучавани дълго време  специално  за извършване на тази извънредно сложна операция.

сестри-сиамски-близнаци

Тя се провела на няколко етапа и имало няколко екипи от лекари: за сърцето, панкреаса, черния дроб, пластичните операции и т.н. И най-трудното е, че пациентът не е бил един, а два … Два живота, заложени на карта, които трябвало да бъдат спасени.

Най-сложната операция била извършена на 12 май 2006 г., по нея работели цели 17 лекари! Тя била успешна, и двете бебета оцелели, а след две седмици момичетата успели да се върнат у дома.

разделени-сиамски-близнаци

Вече минаха 14 години. Момичетата живеят обикновен живот, ходят на училище, ходят на гимнастика, имат много приятели, обичат да бъдат модерни, постоянно се обличат в различни тоалети.

Но освен това те също така обичат да се състезават помежду си. Сестрите признават, че едно от любимите им занимания е да ходят на ръце на публично място.

Родителите си спомнят, че когато се родили момичетата, те се държали здраво за ръце. И макар да били разделени, завинаги запазили тази силна връзка помежду си.

Advertisement