Пожарникар не сдържа емоциите си, като спасява малко коте (видео)

Пожарникар не сдържа емоциите си, като спасява малко коте (видео)
Стоп кадър: YouTube

Спасителите и пожарникарите са мъжествени и смели хора. Често те рискуват живота си, за да спасят хора или животни в беда. Но дори такива стоманени хора също имат чувства, които понякога не могат да сдържат.

Тази история с щастлив край се разиграла в италианския град Карара. Благодарение на това видео 38-годишният пожарникар Матео Закара станал известен в цял свят.

Един ден малко коте паднало под земята в дупка на пътя. Спасителната операция продължила около два часа. Не без затруднения пожарникарят успява да се добере до него и да го извади от капана.

Котето с размери на човешка длан, пищяло от страх. А самият пожарникар бил толкова трогнат, че не успял да сдържи сълзите си. „Плаче ми се, вярваш ли?“, казва пожарникарят и прегръща колега.

Видео от спасяването на коте трогна потребителите на Фейсбук. „Истински герой“, „Колко е сладко, избухна в сълзи от факта, че спаси коте“, „Реакцията на пожарникаря ме трогна толкова много, че вече избухнах в сълзи“, „Ето някои добри момчета, работещи в пожарната“, коментираха потребителите на социалната мрежа.

Матео Закара не се смята за герой, в интервю за местни журналисти той отбелязва, че просто си върши работата, защото задължението на пожарникарите е да „помагат на всички: както на животните, така и на растенията“.

Той добавя, че изобщо не се срамува от факта, че е видял емоциите си по целия свят. „Не беше слабост, а радостта, че успях да спася живота на малко животно“, признава пожарникарят.

„Животът е необичаен във всичките му проявления, когато успеете да спасите някого или нещо, настръхвате и дори можете да се развълнувате“, добави Матео.

Advertisement