Поверия за късмет на изпит: какво трябва и не трябва да правите

котка умилителен поглед

Вземането на изпити невинаги е предсказуем процес.

Много студенти и ученици не са уверени в силите си на изпити. Изпитната сесия е един от най-стресовите периоди в живота на учащите се. Поради тази причина много от нас прибягват до множество поверия, за да бъде късметът на тяхна страна.

Някои от тях могат да ви се сторят странни и нелепи, но може пък да ви помогнат преди важното събитие.

Ето няколко популярни поверия, с които да привлечете успеха на изпитите и контролните:

Какво да правите преди изпита

1.С началото на изпитите трябва да носите една и съща дреха и да не я сменяте, за да привлечете успех. Смята се, че новите вещи не носят никаква полезна информация на изпитите.

2. Мнозина вярват, че преди изпита трябва да се спи върху учебника, конспекта или „пищова“, който трябва да се държи под възглавницата отворен на нужната страница, за да може знанията да проникнат в главата на човека и по-добре да се усвоят.

3. Преди изпита ученикът или студентът трябва да помоли роднина или приятел да го обижда. Смята се, че това носи късмет. Колкото по-силна е обидата, толкова по-добре. Единствената дума, която трябва да се избягва е „глупак“.

4. На последната страница в горния десен ъгъл на студентската книжка (бележника) нарисувайте къща с прозорец и комин, от който се стели дим. При това, колкото по-дълъг е димът, толкова повече са шансовете да се справите успешно.

5. За да научите номера на билета, отидете до бременна жена и я помолете да ви каже някое число в определен диапазон.

6. Освен на помощ по време на изпит може да вземете малък талисман. Може в обувката да си сложите 5 стотинки под петата, за да получите отлична оценка. Смята се, че металът стимулира зоните на стъпалото, които отговарят за активността на мозъка, което увеличава шансовете за успех.

Какво не трябва да правите преди изпита

1. Смята се, че в навечерието на изпита не трябва да си миете главата, да се подстригвате, да си режете ноктите и да се бръснете, иначе можете да измиете или отрежете всичките си знания. Съществува мнение, че когато си миете главата или се подстрижете, сами нарушавате порядъка на мислите си в главата, което може да се отрази на резултата.

2. Не трябва да оставяте учебниците и конспектите отворени на бюрото, тъй като всички получени знания могат да се изпарят.

3. Не трябва да учите материала, когато ядете, гледате телевизия или говорите с някого, тъй като знанията няма да се закрепят.

4. Не трябва да хвърляте боклука в навечерието на изпита, иначе може да изхвърлите всичките си знания.

5. По същата причина не се препоръчва да се занимавате с чистене, миене или метене на пода.

Лоши поверия преди изпит

• Не трябва да се връщате вкъщи, когато вече сте излезли. Ако все пак имате остра необходимост, то преди да излезете, погледнете в огледалото и покажете езика си.

• Ако по пътя за изпита срещнете черна котка, трябва да плюете три пъти през лявото рамо и да почукате три пъти върху дърво или, ако успеете, да минете пред нея.

• Ако на път за училището или университета първо срещнете мъж – ще ви провърви, а ако е жена – успехът може да ви убегне. Ако срещнете бременна жена е на късмет, а а ако срещнете полицай, пожарникар или скитник е на неуспех.

Поверия, за да мине добре изпитът

• В деня на изпита станете от леглото с левия крак, останалите действия (миене на зъби, отваряне на врати и т.н.) също правете с лявата страна.

• Прагът трябва да се престъпи с всеки крак, който обикновено носи успех. Според други източници, прагът трябва да се престъпи с левия крак. Когато престъпвате, може да кажете „Бог пред мен, аз след него“ и да се прекръстите.

• За да получите добра оценка, влезте в аудиторията веднага след отличника, като преди това го подръжте за ръка, за да ви предаде късмет.

• Не трябва да мислите дълго преди да изтеглите билет, а изтеглете този, който веднага е попаднал върху погледа ви.

• Когато теглите билет, се дръжте за дървено изделие.

• Пишете с любимата си химикалка.

• Някои хора съветват да си намажете ръцете с нещо лепкаво преди изпита, за да изтеглите билет, който сте научили.

Advertisement
Фейсбук коментари