Помните ли „момичетата на късмета“ Силвето и Ивето? Ето какво правят днес:

Помните ли
Стоп кадър: YouTube

Легендарното предаване „Риск печели, риск губи“ с водещ Къци Вапцаров започва бляскавият си старт в „Ефир 2“, а на 1 юни 2000 г. дебютира и в първата частна телевизия Бтв.

Телевизионната игра привличаше голяма аудитория пред екраните, като зрителите се опитваха да познаят заедно с играчите, които са думите от кръстословицата. Емблематична част от шоуто бяха т.нар. „момичета на късмета“, които държаха „картите на късмета“, които служеха в помощ на участниците.

Ивето от Риск печели, риск губи
Стоп кадър: YouTube

Най-известните „момичета на късмета“ си остават Силвето и Ивето. Дълги години двете красавица бяха неотменна част от екипа на Къци Вапцаров. Днес, години по-късно техният път вече не е свързан с телевизията, а двете се развиват в различни сфери.

Силвето и Ивето днес

Преди няколко сезона двете дадоха интервю за шоуто на Николаос Цитиридис, в което разказаха за сегашния си живот.

Сиилвето и Ивето
Стоп кадър: YouTube/bTV

Русокосата Силвия се занимава с поставяне на мигли, а в свободното си време двамата със съпруга й обичат да обикалят по света и да изследват непознати територии.

Сферата на дейност на тъмнокосата Ива е много далеч от телевизията – в областта на науката. „Координатор съм към едни национални научни програми, свързани с върхови постижения на български учени и на млади изследователи“, споделя тя и добавя, че животът й се е завъртял много случайно, за да замени телевизионния ефир с науката.

Спомените от „Риск печели, риск губи“

За Силвето си остава незабравимо едно предаване в Амфитеатъра в Пловдив. „Момичетата на късмета“ е трябвало да изиграят своя танц, когато се е изсипал внезапен дъжд, който обаче по чудесен начин се припокрил с музиката им.

„И въпреки дъжда, никой един човек от публиката не си тръгна. Беше много емоционално“, спомня си Силвия.

За Ивето работата в легендарното шоу е била огромна и много полезна школа. „След тази школа съм работела в много различни области. Тази школовка те прави войник“.

Интересни са отговорите им на въпроса дали биха се върнали отново в годините, когато са били момичета на късмета, с акъла, който имат днес. Силвето е категорична, че с удоволствие би се върнала, докато Ивето е красноречива: „За нищо на света. Сега не бих се върнала в онези времена. Те си бяха за тогава“. 

Advertisement