Помните ли Бранка от сериала „От обич“? На 80 години тя изглежда изумително!

Помните ли Бранка от сериала

Помните ли Бранка от култовия сериал „От обич“? Сигурни сме, че не сте забравили тази бразилска актриса с лъчезарна усмивка. Тя се казва Сузана Виейра и се въплъти в ролята на „злодейката“ Бранка в сериала, който имаше колосален успех сред българските зрители.

Бранка бе коварен егоист, който дори не се интересува от собствените си деца, с изключение на любимия си син Марсело.

Може би няма да повярвате на очите си когато разберете, че звездата от сериалите вече е на 81 години.

Сузана обаче продължава да се грижи за себе си и изглежда чудесно за годините си. Тя е категорична, че няма да прекрати кариерата си, въпреки многото трудности и провали.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Susana Vieira (@susanavieiraoficial)

Началото

Соня Мария Виейра Гонсалвес (както й е рожденото име) е родена, както се казва, със сребърна лъжица в устата. Баща й Мариус Виейра е служил като военен аташе в бразилското посолство в Аржентина.

Като малка Сузана е мечтаела да стане балерина, дори се занимавала много сериозно с класически танци, но скоро разбира, че иска да бъде актриса.

Тя започва да се снима в началото на 60-те години. Кариерата на актрисата обаче процъфтява през 90-те години на миналия век, когато излизат емблематичните бразилски сапунени опери и печелят известност в чужбина. И у нас.

Когато по телевизията даваха „От обич“ българските домакини зарязваха всичко и се залепяха пред екраните, за да погледат луксозния живот на бразилските семейства, в които кипяха сериозни страсти.

Личен живот

Страстите кипяха и в личния живот на самата актриса. Да започнем с факта, че Виейра е била омъжена три пъти. Първият й съпруг през 1961 г. е режисьорът Реджис Кардосо, от когото ражда единствения си син Родриг. В края на 80-те Сузана се жени за продуцента Карсън Гардезабал, но този брак не е последният й.

Следващият й избраник бил обикновен полицай Марсело Силва, който бил с 28 години по-млад от актрисата. Бракът бил бурен и краткотраен. Две години по-късно звездата от сериала изгонва съпруга си от къщата и подава молба за развод, след като научила, че той има любовница.

През 2015 г., Сузана е диагностицирана с хронична лимфомна левкемия, тежко заболяване на кръвта. Няма лек за този вид левкемия, но болестта може да бъде поставена под контрол с редовни лекарства и химиотерапия. Актрисата решила да говори за диагнозата си едва през 2018 г.

Актрисата призна, че в началото е била много притеснена как диагнозата ще се отрази на нейната работоспособност.

„Гордея се, че доживях до 70 години без никаква болест. В телевизията съм от 50 години и никога не съм отсъствала от работа поради болест. Когато разбрах, че ще живея с тази болест до края на живота си, това ме изплаши най-много. Запитах се: „Как ще работя в това състояние?“, признава актрисата.

Но в крайна сметка успява да се върне към снимките. А семейството й оказало подкрепа за възстановяването й.

„Семейството винаги е било най-важното нещо за мен. Синът ми, първата му съпруга, сегашната ми снаха, внуците ми, сестрите ми, братята ми са най-важните хора в живота ми”, отбелязва актрисата.

Визията

На 80 години актрисата изглежда млада и естествена и не се срамува да демонстрира тялото си в смели тоалети.

Тя признава, че е прибягнала до помощта на пластичен хирург по съвет на приятелка. Препоръчали й две операции.

„Направих си пластична операция, когато бях на 50 с д-р Иво Питангуи, защото Тоня Кареро ме посъветва да направя лифтинг на лицето на 50 и след това да направя някои малки корекции на 70. Генетиката също помага… Да, направих малки корекции – отрязах излишната кожа на клепачите”, споделя Виейра.

Звездата не уважава козметолозите и избягва да ги посещава. Тя категорично отхвърля инжекциите за подмладяване и настоява, че ботокс под кожата й няма и няма да има. Казва, че отказва инжекциите, защото те променят лицето, така че предпочита бръчките пред изкуствено изглаждането на кожата.

Днес Виейра остава пълна със сила и оптимизъм. През живота си тя участва в повече от 50 телевизионни сериала. Собственият й живот обаче ще засенчи всякакви сюжети и на най-изобретателните сценаристи.

Advertisement