По време на богослужение статуя на Иисус отворила очи (видео)

По време на богослужение статуя на Иисус отворила очи (видео)
Източник: dailymail.co.uk

Смайващи кадри от параклиса на мексиканския град Салтило се разпространиха в мрежата: по време на службата енориаш заснел статуята на Исус, която… отворила широко и затворила очи няколко секунди по-късно. Видеооператор отстъпил назад ужасен. Всички се чудят се какво все пак е станало – умела фалшификация или истинско чудо?

Очевидно това видео е заснето по време на църковна служба. Той станал вирусен, след като бил публикуван в паранормалния уебсайт Adimensional. Много свидетели на инцидента твърдят, че в църквата се е случило чудо.

Други отхвърлят идеята и твърдят, че видеото е изфабрикувано с помощта на софтуер за редактиране. Някои предполагат, че сме свидетели на оптична илюзия. Въпреки това Иван Ескамила, редактор на сайта Adimensional и експерт по паранормални явления, казва, че видеото е истинско.

Според него тези кадри са проверени от специалисти по паранормални явления и те не са открили нищо подозрително в тях. Той твърди, че във видеото са участвали над 20 специалисти, включително свещеници и майстори по специални ефекти, като никой от тях не е открил следи от фалшификат.

Римокатолическата епархия на Салтильо отказа да коментира видеото.

Източник: dailymail.co.uk

Advertisement