По препоръка на доктора дори през лятото спя под 3 завивки. Ето защо:

одеяла
Изображение от freepik

По-рано щях да кажа, че да спиш под три завивки, когато навън е горещо, е просто невъзможно, че само човек, който не е наред с главата, може да измисли такова нещо.

Дори когато лекарят ме посъветва това, просто си помислих, че ми се подиграва и не последвах препоръката му. Но колко изненадана бях, когато няколко обикновени одеяла ми върнаха силата и енергията.

Проблемът ми е, че и при най-малък стрес започвам да страдам от безсъние. Не искам да пия хапчета, валерианът и билковите чайове не ми помагат. Отидох на лекар с този проблем и тогава той ми каза за метода на „тежкото одеяло“.

Как работи

При лек натиск върху човешкото тяло организмът произвежда серотонин и мелатонин. Това кара човека да се успокои, да се отпусне и да заспи. А леките покривала или празните завивки само дразнят нервната система.

Казано по-просто, колкото повече одеяла имате, толкова по-бързо ще потънете в здрав и качествен сън.

Но не прекалявайте, по-тежко не означава по-добре. Най-подходящото тегло на одеялото е 10% от вашето тегло.

Възможно е обаче да има и несъответствия с това правило: ако имате респираторни заболявания, проблеми с кръвообращението или регулиране на температурата, тогава е по-добре да изберете по-лек модел.

Така че, ако търсите простичък и естествен начин за намаляване на стреса и безпокойството или просто искате да спите по-добре всяка нощ, просто се сгушете с няколко допълнителни одеяла. Сънят ви ще се подобри в рамките на една седмица.

Advertisement