Пиете ли кафе сутрин на празен стомах? Тогава прочетете това

кафе-на-празен-стомах

Трябва да го знаете!

Мнозина пият кафе веднага след като се събудят. И всички обичаме слънчевите дни, когато можем да седнем в градината или в най-близкото кафене. Да, абсолютно сте в правото си, когато става въпрос за сутрешното кафе.

Първо, трябва да знаете, че с изпиването на чаша кафе сутрин на празен стомах, ще увеличите количеството солна киселина във вашия храносмилателен тракт. Това значи,ч е ако страдате от гастрит, вероятно ще го усетите. Тази солна киселина влияе зле на вашия стомах.

И така, когато ядете нещо тежко, тази киселина може да предизвика някои проблеми с храносмилането, защото ще предизвика по-трудно разграждане на протеините.

И когато протеинът не се разложи и не бъде погълнат, може да доведе до други проблеми с храносмилането като подут корем, възпаление на стомаха  т.н.

Ето защо много медицински експерти предупреждават, че не трябва да пиете кафе на празен стомах, веднага след като се събудите. Може да закусите преди да си изпиете кафето. Но ако не може да започнете деня си без чаша кафе, тогава може да добавите малко мляко в кафето. Това ще намали вредните последствия.

Advertisement