Първоначално семейството не вярвало на 3-годишното момче, но скоро цялото село говорело за него

Първоначално семейството не вярвало на 3-годишното момче, но скоро цялото село говорело за него
Източник: Pixabay

Тази история се е случила реално и била засвидетелствана от д-р Ели Лаш, който е известен с развитието на медицинската система в Газа.

Сирийско момче било родено в едно от селата на Голанските възвишения (спорна територия в Близкия изток). За едва 3-годиппната си възраст си той бил необичайно развит както физически, така и умствено.

Детето можело спокойно да разговаря с възрастни на сериозни теми, впечатлявайки ги с интелигентността си.

Един ден момчето призна на родителите си, че често е измъчвано от кошмари. Отначало никой не придал значение на думите му, но скоро цялото село, а след това и целият свят заговорило за момчето.

Хлапето казало на родителите си, че си спомня как е било убито. Разбира се, никой в ​​семейството не повярвало на тригодишното дете.

В крайна сметка децата често говорят глупости. Но сънищата и странните спомени измъчвали момчето все повече и повече.

Детето не спирало да говори за някаква брадва и ужасната кавга, която се случила преди убийството. Родителите, усетили мъките на сина си, му повярвали и споделили притесненията си със съседите си.

Ако тази история се беше случила на друго място, може би възрастните просто щяха да заведат сина си на психолог. Но жителите на това село изповядват друзката религия и вярват в прераждането и преселването на душите.

Например, те вярват, че родилният белег е следа от смъртоносна рана, нанесена в минал живот. А момчето имало белег по рождение – точно на челото.

Скоро момчето си спомнило не само брадвата, която го ударила, но и самия убиец.

Благодарение на най-подробното описание на детето, старейшините на общността бързо открили местопрестъплението. Оказало се, че убиецът живее в съседен град.

Отишли там, момчето уверено пристъпило към него и казало: „Аз бях твой съсед. Скарахме се и ти ме уби с брадва.”

Човекът побелял от ужас.

— Дори знам къде си скрил тялото ми.

Останките от трупа били намерени под скала. Точно тази скала детето виждало в кошмарите си всяка вечер. Изненадващо, черепът на жертвата бил счупен на същото място, където се намирал родилният белег на момчето.

Убиецът веднага признал престъплението си и получил справедливо наказание. След това детето спряло да сънува кошмари, споменът за миналото вече не пречил на живота му.

Каквото и да казват скептиците, светът все още е пълен с невероятни мистерии и мистични тайни. Животът след смъртта е мистерия, която вълнува всеки от нас. И понякога в света се случват удивителни събития, които ни карат да осъзнаем колко малко знаем за собствената си душа.

А вие вярвате ли в прераждането на душата?

Advertisement