Овчарката Рекс получила 3 куршума, защитавайки стопанина си от крадци

Овчарката Рекс получила 3 куршума, защитавайки стопанина си от крадци
Източник: Rex The Hero Dog/Facebook

Неведнъж сме ви разказвали истории за това как животните помагат и дори спасяват стопаните си. И най-важното е, че те правят това напълно безкористно, без да мислят за някаква полза или награда, те просто спасяват приятел.

Немската овчарка Рекс получила три куршума във врата и крака, опитвайки се да предпази стопанина си тийнейджър от двама мъже, които нахлули в дома на семейството в Сиатъл.

16-годишният Хавиер Меркадо бил сам вкъщи с кучето Рекс. Около 12 часа на обяд чул шум от улицата и като погледнал през прозореца, видял чужда кола. След това чул счупване на стъкло на приземния етаж.

Меркадо се скрил в килера в спалнята на родителите си на горния етаж и се обадил на 911. Рекс, решен да защити 16-годишния си собственик, изтичал надолу, за да се изправи срещу крадците.

Рекс скочил рязко и хукнал надолу с лай. Изведнъж мъжки глас извикал: „Кучето ме ухапа, разкарай кучето!“. Чул се шум, мъжете започнаха да се бият с храбрата овчарка.

Все пак крадците се добрали до горния етаж, преминавайки от стая в стая. Когато влезли в спалнята, където се криел тийнейджърът, Рекс се хвърлил към тях и бил прострелян три или четири пъти. Куршумите улучили кучето във врата, крака и коляното.

След което кучето паднало и вече не можело да се бори. Чул се вой на сирени и нападателите се втурнали към изхода…

Около час Хавиер седял в килера, момчето било уплашено и мислело, че кучето му е мъртво… Но за щастие Рекс оцелял. Ранен, той бил откаран в болницата, а доброволци събрали необходимата сума за лечение и операция.

„Моят племенник беше защитен от своя вечен приятел“, написа лелята на Меркадо Сузи Кадена на страницата GoFundMe.

Лекарите били притеснени от куршума, който попаднал във врата му, но в крайна сметка Рекс бил излекуван и се върнал у дома.

Смятаме, че той е един истински герой!

Advertisement