Отворих вратата и там стоеше непозната с бебе в ръце… Знаех, че с идеалния ми живот е свършено

Отворих вратата и там стоеше непозната с бебе в ръце... Знаех, че с идеалния ми живот е свършено
Изображение от Freepik

Мислех, че такива истории се случват само във филмите. Честно казано, все още не мога да осъзная, че всичко това се случи на мен.

Докато аз бях бременна, съпругът ми успя да спечели пари за да си вземем тристаен апартамент. Той почти не спа и не яде, за да постигне целта си. След изписването от родилното се преместихме в нашето си уютно си гнездо.

Съпругът ми просто обожаваше дъщеря ни. Той ми помагаше и ми даваше възможност да спя през нощта, така че майчинството беше радост за мен.

Естествено, дъщерята беше по-привързана към баща си. Не го приемах лично и смятах семейството си за почти идеално. Харесваше ми, че съпругът ми участва активно в процеса й на отглеждане.

Но после всичко рухна.

Тогава бях бременна с второто си дете. На вратата се поззвъни – на прага стоеше момиче с бебе в ръце. Тя поиска да я пусна вътре, за да поговорим. Не възразих – момичето изглеждаше доста прилично и нещо ми подсказваше, че трябва да чуя какво има да каже.

От Ина научих, че тя е любовница на съпруга ми. Тя каза, че имат връзка от повече от две години. И сега не иска синът й да расте без баща.

Не започнах скандал – обадих се на съпруга си и го помолих да дойде спешно.

Когато ни видя, той се усмихна широко. Престори се, че нищо не се е случило:

– Толкова е хубаво, че вече сте се запознали! Няма нужда да се карате! Не искам да се разделям нито с едната, нито с другата. 

Бях в пълен шок. Изплаших се и започнах да си събирам нещата, за да не участвам повече в този цирк. Съпругът ми ме погледна и каза:

– Ама какво правиш? Ще съжаляваш за това! Къде ще живееш, след като това е моят апартамент? Освен това няма да получиш издръжка – ще направя всичко възможно за това.

Не можех да повярвам, че чувам такива гадни неща от човека, когото обичах повече от самия живот. Бях сигурна, че мога да се справя и без него, но поне нямаше да бъда предадена и лъгана.

Съпругът ми си тръгна с любовницата, а аз и дъщеря ми прекарахме вечерта в опаковане на вещите ни. Изобщо не плаках, сякаш не чувствах нищо.

В този момент си мислех само за децата и че трябва да се контролирам.

Днес вече съм разведена с мъжа ми. Впрочем, поделихме апартамента и той си плаща издръжката без проблеми. Просто искаше да ме сплаши.

Скоро в живота ми се появи по-достоен мъж. Той е пълната противоположност на Руслан.

Кармата пък застигна бившият ми съпруг – той се раздели с Ина, защото тя се интересуваше само от парите му, а компанията му фалира след развода с мен.

Той се опита да се върне при мен, но аз не давам втори шанс на предателите.

Правилно ли постъпих?

Advertisement