От това изпълнение на „Лале ли си, зюмбюл ли си“ ще настръхнете (видео)

Това изпълнение на
Кадър: bTV

Вокалните двубои в „Гласът на България“ предложиха много емоции, а финалното изпълнение в предаването просълзи зрителите пред екраните.

;

В него Соня и Донко, участници от отбор Галена, оставиха без дъх зрителите с изпълнението си на народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“. 17-годишният младеж от Варна и Соня от село Брежани показаха какво богатство е българският фолклор, като изпяха по невероятен начин песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“.

След края на изпълнението им публиката стана на крака и дълго ги аплодира, а журито видимо бе трогнато.

Не може да се опише с думи това, което правите“ – коментира развълнуваният Иван Лечев. „Мислех си колко багословени сме като народ, за да имаме такава музика“ – добави Галена. 

Потребителите във фейсбук също не спестиха похвалите си към космическото пеене на Соня и Донко. Предлагаме ви едно мнение от фейсбук, което казва всичко за емоциите, които изпитахме:

„Да останеш без дъх,да сведеш глава пред таланта,даден от Бог! Да почувстваш каква сила е българската и да се гордееш че си българин! Уникални!“

Песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“ е една от емблематичните за българския фолклор и по-конкретно за Добруджанския край. Песента е изпълнена за първи път от легендарната добруджанска певица Верка Сидерова.

Advertisement
Фейсбук коментари