Осиновено куче лаело 6 часа, за да спаси своя човек, паднал в кладенец

Осиновено куче лаело 6 часа, за да спаси своя човек, паднал в кладенец

Куче на име Танка лаело шест часа практически без прекъсване, за да може някой да го чуе и да се притече на помощ. Нейният стопанин Хоакин Галадо паднал в кладенец и не могъл да излезе, докато не дойде помощ.

Хоакин Галадо намерил своя домашен любимец, когато тя била само на две седмици. Мъжът и приятелите му почивали сред природата и чули странни звуци в храстите. Момчетата ги помислили за звуци на птици… но се оказало, че е изоставено кученце, което плачело и молело за помощ.

Младежът завел бебето на ветеринар, а след това и при семейството си. Тогава Хоакин дори не можел да си представи, че един ден Танка също ще го спаси.

Мъжът разговарял по видеовръзка, не забелязал кладенеца и паднал в него. Заради ледената вода краката бързо започнвали да се сковават, телефонът потъна;, дълбочината на кладенеца била около 10 метра – с една дума, нямал шанс да излезе сам. Тогава на помощ се притекла Танка.

В продължение на шест часа кучето лаело силно с надеждата някой да го чуе и да дойде. И така се оказало, че лаят привклякъл вниманието на две момичета, които се разхождали наблизо. Когато се приближили, чули и човешки писък. В крайна сметка всичко завършило с щастлив край: спасителите извадили Хоакин, той не бил ранен.

Още една история, която доказва, че животът е бумеранг. И, разбира се, се възхищаваме на смелостта на домашния любимец, който не оставил човека в беда.

Advertisement