Оказва се, че не всеки знае за какво служат трите отделения на пералнята. Ще ви разкрием:

Оказва се, че не всеки знае за какво служат трите отделения на пералнята. Ще ви разкрием:

Ако погледнете тези отделения, ще видите, че те са надписани. На крайните са написани числа, а в средата е нарисувана снежинка. При различните марки перални машини обаче този ред може да е различен.

На моята пералня отделенията в края са номерирани с римски цифри, а средното е отбелязано със снежинка.

Отделението с римска цифра I, арабска 1 или буквата „А“ е необходимо за праха, който ще се използва при предпране. Тук няма нужда да се наливат препарати, ако режимът не предвижда накисване.

За средствата, които се изразходват по време на основното пране, е необходимо отделение с римска цифра II, арабска 2 или буква „B“. Използва се по време на всеки цикъл, ако не добавите продукта директно в барабана.

Средното отделение често е маркирано със звездичка, снежинка или цвете. Предназначено е за омекотителите. Преди да изплакнете, машината очаква да налеете в това отделение продукт, предназначен да омекотява и да ароматизира дрехите. Но това не е задължително.

Като цяло тези отделения са създадени така, че пералната машина да приема необходимия перилен препарат по време на различните цикли на пране и да не се смесват.

Advertisement