Новолунието на 21.01.2023: време за големи възможности

Източник: Pixabay

Затегнете коланите, започва най-интересното!

Новолунието отваря широко вратите за нова енергия, дива и необуздана. За тези, които вече са в застой, уморени от блатото на последните седмици на предходната година, започва нов кръг от реалността.

Тези, за които всякакви промени и сътресения носят голям дискомфорт, разбира се, ще имат трудности.

Новолунието настъпва веднага след излизането на Марс и Меркурий от ретроградност. Ден след ден с Новолунието се разгръща и Уран – вече няма да има нито една ретроградна планета в небето: нито крачка назад и без връщане към миналото.

Тази енергия на обновление е събирана дълго време, концентрирана в напрегнатите дни преди Новолунието и затова може да бъде като изстрел – остър, внезапен и много силен.

Всичко, което е било забавено от есента на 2022 г., започва да се решава и променя. Имахме достатъчно време да помислим и да съберем сили и сега дойде моментът да направим качествен пробив, да разрешим трудна ситуация, да променим нещо в живота си. Откриват се перспективи и нови възможности…

Особености на Новолунието на 21 януари

По отношение на енергията новолунието е много подобно на Нова година: можете да правите планове и да правите желания – шансовете те да се сбъднат са много големи. Разбира се, това трябва да се прави само с чисти мисли.

Тъй като новолунието през януари 2023 г. съвпада с китайската Нова година, енергията на този ден се удвоява и шансовете всичко замислено да се сбъдне също се удвояват.

Какво можете да правите на Новолуние

Смисълът и целта на новолунието е да ни даде възможност да вземем живота си в свои ръце и да постигнем желаното. И така, какво може и трябва да се направи на новолунието през януари 2023 г.:

– да съставите планове за следващия месец;
– решаване на различни организационни въпроси;
– извършвайте благотворителна дейност;
– време за командировки и пътувания;
– решаване на въпроси, свързани с недвижими имоти;
– да се отървете от лошите навици, свързани с наднормено тегло;
– да простите обиди – това ще ускори изпълнението на вашите планове.

И не забравяйте, че новолунието е идеалното време да си намислите желание.

Какво да не правите на Новолуние

Новолунието има и негативни аспекти:

– не влизайте в спорове – всяка кавга може да завърши със сериозен конфликт;
– трябва да бъдете внимателни по въпросите с парите – не вземайте и не давайте назаем;
– прогонете лошите мисли – те могат сериозно да развалят настроението ви и дори да предизвикат депресия;
– бъдете изключително внимателни – можете да получите сериозно нараняване, а също така има риск да се прояви хронично заболяване.

В периода на новолунието имаме слаба имунна система – тялото едва започва да натрупва енергия. Затова в този ден не преуморявайте, въздържайте се от алкохол и отказвайте пикантни храни. Почерпете сили и вдъхновение – скоро ще имате нужда от тях, за да сбъднете мечтата си.

Advertisement