Новият тренд на 2021: татуировки на косата

Новият тренд на 2021: татуировки на косата

Татуировка на косата – звучи интригуващо, нали? Веднага искате да попитате къде можете да си направите и как, както и колко време ще продължи?

Трендът, възроден през 2021 г. от любимия гуру по косата на Дженифър Лопес – Крис Апълтън – няма общо с татуировките. Стилистът просто решил да направи красива картинка на цвете върху косата на звездата, а след това пресъздал ефекта на северното сияние.

Дженифър-Лопес-коса

 

Още през 2017 г. вече видяхме нещо подобно. Тогава стилистите демонстрираха така нареченото пикселно оцветяване, когато картини, наподобяващи кубчета тетрис, бяха пресъздадени върху едноцветно „платно“ от коса. Те бяха наречени пиксели.

татуировки-в-косата

През 2021 г. трендът се върна и това е най-бързият начин за преобразяване, макар и за един ден. На косата, дори ако тя е разнотонна, а не в плътен цвят, можете да създадете всякакъв сюжет с помощта на шаблон и цветни спрейове за коса. Както се казва, малко фантазия и всичко може да оживее.

татуси-коса

Вече има страници в социалните мрежи, които са своеобразни галерии, само че в тях не са публикувани известни платни, а коси с разнообразни художествени елементи. Все още никой не е нарисувал Моне или Ван Гог върху коса, но птици, пеперуди, райски градини, петна на далматинци се срещат често върху дамските прически.

Разбира се, ще ви е трудно сами да се нарисувате, затова трябва да се доверите на стилист. В много онлайн магазини се предлагат шаблони за коса, както и многоцветни спрейове. Една такава картина ще се задържи до първото измиване с шампоан.

рисунка-коса

Ще попитате къде можете да отидете с подобна прическа? Вие решавате. Ако сте човек с творческа професия без строг дрес код в офиса, тогава отидете така на работа. Или на концерт, или на гости. Ако душата иска празник и промяна, това е много простичък начин да се преобразите за кратко време, да се предадете на духа на бунта и да направите красиви снимки, които ще съберат много харесвания в социалните медии.

Advertisement
Фейсбук коментари