„Никой в клинична смърт не е бил в отвъдното.“ Парафизик описва пътя на душата след земния живот

„Никой в клинична смърт не е бил в отвъдното.“ Парафизик описва пътя на душата след земния живот
Източник: Pixabay

– Вярвате ли, че съществува живот след смъртта? – попитали в интервю парафизика и писател Алексей Прийма.

– Не вярвам в това – отговорил той, – защото аз абсолютно и еднозначно знам, че той съществува.

През 90-те години на миналия век Алексей Прийма е директор на Центъра за изследване на аномални контактни ситуации.

По това време, заедно със свои колеги, той се занимава с експериментално познание на инструментално и хипнотично ниво на реалността, в която се озовава същността на човека след физическата смърт.

Смъртта съществува и то не само за физическото тяло

Алексей Прийма вярва, че смъртта със сигурност съществува не само за физическото тяло, но и за част от духовната субстанция на човек.

Какво се случва, когато човек напусне този живот? Според парафизика в момента на смъртта на човека неговият биоенергиен двойник се отделя от него. В нашия живот го наричаме призрак.

В следващия момент от биоенергийния двойник като от скафандър се отделя известно светещо астрално тяло, което има яйцевидна форма. Това тяло е душата на човек.

Според Алексей Прийма тя отива в така наречения паралелен свят през изходен отвор, който се намира извън земната атмосфера.

След физическата смърт на човек, неговият биоенергиен двойник, който има остатъчни елементи от ума, губи своята функционална значимост, постепенно изчерпва ресурсите си и се разпада на най-малките частици светлина.

Но душата, напротив, се втурва от този свят в непознат за нас свят.

Алексей Прийма се спира по-подробно на описанието на душата. Той показва египетска рисунка на три хиляди и половина години.

„На тази рисунка можете да видите, че душата излита от човек“, обяснява парафизикът. „Птицата на смъртта я вдига и отнася душата й в друг свят. Как изглежда душата на тази картинка? Прилича на пръстен, който има някакъв вид извивка в долната част.

За сравнение Алексей Прийма показва снимка, която неговите колеги успяват да направят през 1992 г. Точно така изглежда душата според парафизика.

Алексей Прийма вярва, че човек, който е преживял клинична смърт, всъщност не вижда другия свят.

„Нито един от тези хора не е бил в истинския следващ свят. Образно казано, човек само вижда река Стикс, но не я пресича. С други думи, човек може само да види входа към друг свят, но не и да го посети по никакъв начин. Какво следва, не знаем. Можем само да кажем, че в друга реалност действат други модели, чието проявление е извън нашата компетентност“, казва Алексей Прийма.

В книгата си той разказва историята на лекар, който срещнал призрака на мъртвата си майка в градината. Тя казва на сина си, че е умряло само тялото й и сега се чувства по-жива от тогава.

По време на тази среща лекарят попитал майка му при какви условия трябва да живее сега.

В отговор той чул, че на мъртвите е забранено да отговарят на такива въпроси, тъй като са празни.

Авторът на книгата обяснява, че от гледна точка на „лидерите“ на тази реалност човек не трябва да знае какво се случва в друг свят. Това може да се научи едва след края на земния живот.

Тези, които са преживели клинична смърт, също не трябва да знаят за това, така че те също не могат да видят другия свят. Те виждат входа на този свят, но нищо повече.

Ако човек си отиде без да е изпълнил програмата си

Според Алексей Прийма всеки човек трябва да остане на Земята толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълни своята програма, с която идваме на този свят.

За това говорят и някои хора, преживели клинична смърт. Те получават заповед отгоре да се върнат на Земята, да живеят определено време и да изпълнят програмата си.

Ако човек умре от неестествена смърт, например в резултат на злополука, без да има време да завърши програмата си, според Алексей Прийма, душата му трябва да се прероди и да се върне на Земята в близко бъдеще.

В този случай душата „бързо“ се вселява в дете, което се ражда на относително близко разстояние от мястото на предишното раждане. Тъй като на тази душа е наредено да живее живота си там, където е живяла преди, а също и да изпълни своята програма докрай.

За да докаже хипотезата си, Алексей Прийма цитира изследвания на индийски учени, които в продължение на петдесет години са събрали няколкостотин доклада за случаи на преселване на души. Учените отбелязват, че в половината от регистрираните случаи на прераждане на души хората са напуснали миналия си живот чрез неестествена смърт.

Тази хипотеза също се основава на сесии по хипноза, проведени от Алексей Прийма с колегите му. Както знаете, човек в хипнотично състояние не може да лъже.

Разговаряйки с хора в хипнотично състояние, парафизикът успял да разбере, че душата на човек не отива завинаги в другия свят. Тя участва в мистериозния процес на множество прераждания. Душите се връщат на Земята отново и отново, обитавайки човешки тела в момента на тяхното раждане.

Advertisement