Никой не искал да взима тъжната котка с необичайна външност. Как се развила съдбата й:

Никой не искал да взима тъжната котка с необичайна външност. Как се развила съдбата му:
Източник: : Instagram/tummyandgummy

Тази сърцераздирателна история за един „старец“ на име Тоби няма да остави никого безразличен.

Тоби е котка, оставена да се оправя сама на улицата заради необичайния си вид. Той се опитвал да оцелее в нашия суров свят, доколкото можел.

Малцина от минувачите понякога му давали храна или се опитвали да го погалят поне за малко – общо взето всички го игнорирали с пренебрежение. Заради необичайния му външен вид.

Но, както знаете, светът е пълен с добри хора. Тоби имал страхотен късмет един ден, когато покрай него минала грижовна жена. Тя не можела да го изостави и решила, че ще го спаси на всяка цена.

Същия ден котката се озовала във ветеринарна клиника, където се оказало, че за необичайната му външност има причина.

Кожата на Тоби била увиснала и се сбръчкала заради срив в производството на колаген. Котката приличала на възрастен шарпей и по същата причина муцунката му изглеждала особено тъжно.

Котката страдала от синдром на Елерс-Данлос, рядко наследствено заболяване. Оттук идвала незаслужената му самота и всичките му проблеми. Ужасно е да си представим как е страдало изоставеното животно.

Жената започнала активно да търси хора, които биха се съгласили да вземат необичайната котка за постоянно.

В социалните мрежи била публикувана статия за съдбата на Тоби, благодарение на която се намерили желаещи да го приютят.

Жената, която намери Тоби, се свързала със семейство, което наскоро било преживяло загубата на домашен любимец.

Скоро новите стопани взели котката в своето приятелско голямо семейство. Същото семейство дало на „стареца“ името Тоби. Котката била заобиколена от любов, грижа и внимание. И другите домашни любимци с радост приели новия член на семейството.

Те създали акаунт в Инстаграм, където котката станала много популярна. Има свои верни почитатели, които обичат да следят живота на необичайната котка.

За съжаление това се случва. Животните се раждат с осакатявания или страдат от зли хора. Но Тоби имал голям късмет – съдбата му подарили втори живот. Хора с добри сърца видели вътрешната му красота, без да гледат странната му външност. Сега котката е много щастлива и обичана.

Advertisement