Нещата, които научих след като мъжът ми след 35 г. брак замина при друга

Нещата, които научих след като мъжът ми след 35 г. брак замина при друга
Image by Freepik

Днес искам да говоря за една много трудна за мнозина тема – предателството в брака. Какво да направите, когато съпругът ви, с когото сте живели заедно и сте прекарали няколко десетилетия доста щастливо, ви е напуснал?

Опитахте се да бъдете добра съпруга за него: гладихте, чистихте, готвихте, отглеждахте общите ви деца. И си мислехте, че ще живеете с него до дълбока старост. А той просто отиде и ви размени за по-млада и по-привлекателна жена.

Същото се случи и с мен. След 2 месеца ще получа официален документ за развод. През цялото това време си мислех какви грешки съм направила през всичките ни години заедно.

Направих няколко извода и искам да ги споделя с вас:

Уважавайте и ценете себе си. Това е първата и може би най-важната точкаа в този списък. Ако не уважавате себе си, другите ще се отнасят с вас по същия начин. Струва ми се, че основната ми грешка беше, че винаги правех всичко за съпруга си и само за него, но забравих за себе си. Той усети това и загуби интерес към мен. Не бива да правите така.

Не се опитвайте да си върнете мъжа. Според мен е безсмислено да се опитвате да върнете съпруга си в семейството. Може би връзката наистина е приключила и вие не сте го забелязали. Всичко, което се случва, е за добро. Това е негово решение и да се опитвате да му влияете е глупаво.

Мъжът не може да бъде център на вселената. Ако цените и уважавате себе си, тогава трябва да мислите първо за себе си и едва след това за другите. Но в разумни граници, защото егоизмът в отношенията също не е добър, просто трябва да поддържате баланс.

Не давайте втори шанс. Ценете себе си и не унижавайте достойнството си заради човека, който ви е предал и заменил с друга жена. Логиката тук е напълно проста – ако човек ви е предал веднъж, значи може да ви предаде и втори път. Нужно ли ви е? Пазете нервите си.

Научете се да бъдете сами. Някои хора погрешно смятат, че да си сам е срамно. Това е грешно. Да си необвързан също си има своите прелести и не е нужно да търсите нов мъж веднага след развода. Просто си вземете почивка от връзката и се погрижете за себе си. Който и да е предопределен да бъде с вас, определено ще се появи в живота ви рано или късно.

Advertisement