Необичайно приятелство за цял живот между слон и куче (видео)

Необичайно приятелство за цял живот между слон и куче (видео)

Тези трогателни истории за приятелство, любов и отдаденост изглеждат напълно необикновени. Години дружба между необичайни животински видове чак до самия край.

200 вида животни живеят на 50 акра в американския резерват за животни Myrtle Beach Safari в Каролина. Всяко от тях има трудна съдба. Те или са родени в плен, или са попаднали в трудни обстоятелства в дивата природа. Едно малко слонче дошло в приюта в средата на 80-те години.

Популацията на слонове в Африка намалява поради бракониерството. Съдбата не се усмихнала на малкото слонче. Тя останала без родители. И отишла в сафари парк в САЩ. Там тя била много очаквана и получи името Бабълс. Паркът съществува от парите на посетителите. Бъбълс бързо се превърнала в звезда и любимка на всички. Тя имала мил и нежен характер.

През 2007 г. бил реновиран басейнът в парка. Един от работниците си тръгнал след приключване на работа. А домашният му любимец – черният лабрадор Бела – оставил на произвола на съдбата. И така, какво да правят с кучето сега? Трябвало  да бъде подслонено!

Служителите били изумени, когато забелязали, че пред очите им се заражда трогателно приятелство. Слонът и кучето се влюбили един в друг. Бела и Бъбълс релаксирали заедно, играели и плували в басейна.

Слонът хвърлял топката на кучето и то скачало във водата след нея точно от гърба на огромната си приятелка. Много туристи искали да видят това уникално приятелство.

Не по-малко трогателна история се случила в приют за животни в Тенеси в САЩ

Тара, възрастен слон, се преместила в приют за животни от зоологическа градина. Отначало тя била тъжна на новото място. Докато не се сприятели с едно куче. Кучето също се казвало Бела, точно както в първата история. Може би американците обичат да дават това име на кучетата!

Животните били неразделни от много години. Когато кучето се разболяло, тя била откарана за лечение. Слоницата Тара не наапуснала сградата на болницата две седмици. Директорът на парка разбрал колко е притеснена Тара. Той взел Бела на ръце и я отнесъл до балкона. Слоницата вдигнала хобота си и затръбила силно и радостно из целия окръг. Бела оздравяла и скоро приятелите се събрали заедно.

Но един ден служителите на парка не намерили кучето. Оказало се, че тя не е успяла да се пребори с глутница койоти. Тара разбрала всичко и затъжила, заедно с тези, които станали свидетели на това силно и трогателно приятелство със собствените си очи.

Advertisement