Научавайки за диагнозата на дъщеря си, тя решила да се откаже от нея. Но после размислила…

Научавайки за диагнозата на дъщеря си, тя решила да се откаже от нея. Но после размислила и не съжалила
Източник: VT Features

Когато момичето се родило, тя веднага била отписана като шансове да оцелее и буквално веднага след раждането на бебето на майката били съобщени две страшни диагнози: синдром на Даун и левкемия.

Всичко това почти разбило новоизпечената майка, освен това буквално всички лекари настоятелно й препоръчали да се откаже от бебето. Всички с изключение на една медицинска сестра.

Тя й разказала за примери, когато деца със синдром на Даун стават пълноправни членове на обществото. Да, и левкемията може да бъде погрешно диагностицирана (подсказка, оказало се точно така).

И слава Богу, че Рене Гарсия се вслушала в съвета на медицинската сестра и твърдо решила да запази бебето. Ако знаела как ще се развие животът на бебето, то щяла да го направи без никакво колебание.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Самото момиченце наистина е родено с куп проблеми и диагнози.  Както споменахме, от самото раждане мама разбрала, че дъщеря й е болна от две или по-скоро дори три ужасни болести:

Синдром на Даун
левкемия
Разстройство на гръбначния стълб

За щастие, последвалите кръвни изследвания отстранили една от ужасните диагнози, левкемията била зачеркната!

След това мама Рене продължила да прави всичко, за да пребори и останлите диагнози на дъщеря си от този ужасен списък.

Следващият етап от „изцелението“ на малката Кенеди бил насочен към работа с гръбнака й. За да може момичето просто да седи спокойно, тя трябвало да носи желязна рамка в продължение на няколко години, която подравнявала гръбнака й и правела позицията на врата и гърба по-стабилна.

Кенеди Гарсия

Изглеждало меко казано неудобно…

Но каквото и да се каже, благодарение на тези железни джаджи момичето можело да седи, да стои и да ходи. Ако не била минала през това, малката Кенеди щяла да има много труден живот в легнало или полуседнало положение…

Когато майката Рене коригирала и този проблем, тя решил да се съсредоточи върху работата с най-важното заболяване на дъщеря си – синдрома на Даун.

Мнозина просто отписват децата си с тази болест, но Рене мислела различно и нейният успех в предотвратяването, или по-скоро, в изкореняването на предишните „рани“ й дал много сила, енергия и най-важното – разбирането, че ще успее..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Много често тя си спомняла съветите на един от лекарите в родилния дом, който й показал правилните примери за справяне със злополучния синдром… В крайна сметка точно той станал решаващият човек в съдбата на бебето  – ако не били неговите съвети, кой знае какво щяло да стане с момичето сега…

С годините малката Кенеди ставала все по-обикновено дете, имало няколко области, в които дори изпреварвала връстниците си, една от тях били танците!

Когато тя все пак успяла да се изправи на крака, Кенеди решила да се пробва в танците, а майка й, която абсолютно винаги подкрепяла дъщеря си, останала изключително щастлива от избора на детето си.

Впоследствие Кенеди започва истинска кариера на танцьорка, тя започва да води свой личен блог, който я прославя не само в щатите, но и в целия свят.

Славата й донесла не само популярност и стотици хиляди коментари за подкрепа, но и приятел!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Изглежда, че когато лекарите поставили онези диагнози, момичето било обречено, но благодарение на усилията на лекарите и, разбира се, на майка си, тя не само преборила всички болести, но и се превърна в истинска красавица и звезда!

Знаете ли, за някои това е обикновена статия, за други е възможност да се зарадват на успеха на непознат човек, а за някои е невероятен, дори може да се каже невъзможен пример за това какви могат да станата необичайните деца със синдром на Даун.

Виждайки подобни успехи, точно тези деца със синдром на Даун могат да погледнат по друг начин на живота си и да се мотивират.

Пожелаваме животът на Кенеди и на другите деца с подобна диагноза да бъде възможно най-лесен, весел и щастлив!

Advertisement