Нацелуван до смърт

Джордж Спенсър Милет
Източник: Wikipedia/Public domain

Джордж Спенсър Милет било 15-годишно момче, което работеlo в Metropolitan Life Building в Ню Йорк като офис работник.

Въпреки че бил там само от няколко месеца, Милет вече бил направил впечатление на колежките си. „Обноските му били добри, а светлата му коса и светлият тен го правели любимец на всички момичета-стенографки.“, пише в статия Times.

На 15 февруари 1909 г. Джордж влязъл в офиса и небрежно споменал, че днес има рожден ден.

Момичетата веднага започнали да се закачат с него.. Те му казаха, че в такъв случай заслужава целувка и всяка от тях се заклела, че щом свърши работното време, ще го  нацелуват по веднъж за всяка година от живота му.

Веднага щом часовникът ударил 16:30, известявайки края на работния ден, момичетата се втурнали към него, възнамерявайки да задушат с целувки нещастния тийнейджър. Джордж Милет се опитвал да се освободи и в последвалата суматоха внезапно се олюлял и извикал: „Наръган съм!“

Тогава 23-годишната Гертруда Робинс, една от стенографките, се притекла на помощ, но припаднала при гледката на кръв, струяща от рана в гърдите му. Извикана билаа линейка и Милет бил транспортиран до болницата в Ню Йорк, но по пътя починал от нараняванията си.

Първоначално полицията арестувала Гертруда Робинс, която разказала какво точно се е случило.

Точно преди да започне масовото целуване в офиса Милет държал гума за мастило – но не обикновена гумичка като тази на моливите, а дълъг шест инча метален инструмент, който приличал на нож.

Когато стенографките го наобиколили, инструментът на Милет бил в джоба му. По време на патакламата той паднал напред и острият връх на ножа  се забила в сърцето му.

Бърза проверка на трупа потвърдил този факт – в джоба на палтото на Джордж наистина бил ножа, описан от мис Робинс, а раната по тялото му съвпадала с въпросното оръжие.

Когато станало ясно, че смъртта на Джордж Милет е ужасен инцидент, всички обвинения срещу Робинс били свалени. Момчето било погребано в Бронкс.

Семейството му пък решило да гравира върху надгробната му плоча описанието: „Убит, като падна върху гума за мастило, избягвайки шест млади жени, които се опитали да го целунат на рождения му ден в офисите на „Метрополитън Лайф Билдинг.“

Advertisement