Напуснах жена си след 35 г брак заради по-млада красавица. Сега ще съжалявам цял живот

Напуснах жена си след 35 г брак за по-млада красавица. Сега ще съжалявам цял живот
Изображение от gpointstudio on Freepik

Жена ми и аз бяхме заедно повече от 30 години. Тя винаги ме подкрепяше, помагаше ми, изслушваше ме и ме приемаше такъв, какъвто съм. Мариана ми роди три прекрасни деца.

Всяка неделя тя ходеше на служба и всеки ден се молеше за здравето на децата и техния щастлив живот.

Благодарение на молитвите и нежното възпитание на жена ми, всички деца израснаха като честни хора и се утвърдиха в този живот.

В един момент тя предложи да инвестираме спестяванията си в бизнес. И взе, че ни се получи. В един момент развихме бизнеса и спечелихме много пари.

Тогава не знаех, че това е началото на края.

Преместихме се в скъпа къща, сменихме колите. Често започнах да участвам в събития, на които присъстваха хора от друго бизнес ниво. Жена ми не обичаше партитата и прекарваше цялото си свободно време с децата или в църквата.

На тези приеми всички мъже имаха млади красиви съпруги, които изобщо не приличаха на жена ми. Тъжно ми беше, спомнях си за тази, която ме чакаше вкъщи и все по-често гледах стройните момичета, които бяха достатъчно големи, за да ми бъдат дъщери.

Жена ми никога не ме е упреквала. Винаги се е опитвала да ме разбира и подкрепя. Но покрай ангажиментите с бизнеса ни започнах да се прибирам вкъщи все по-рядко…

Един ден срещнах млада и много привлекателна блондинка на име Тереза. Нещо несъзнателно пламна между нас и аз просто загубих главата си.

Жената отговори на чувствата ми, но имаше едно условие: задължителен брак, а не банална романтика.

Отказвах дълго време, но желанието да притежавам тази жена си каза своето. Тереза ​​ми даде само три месеца. През това време ще трябва да се оженим или да се разделим завинаги.

Дълго мислих как да се справя с всичко по възможно най-добрия начин. Едва сега отпечатаните години върху лицето на жена ми. Забелязах нейното наднормено тегло, прекомерна набожност и кротост. Всичко това ме дразнеше неописуемо и в един момент просто намразих Мариана.

Започнах да я обиждам и унижавам. Жената обаче изтърпя всичко. Тя носеше брака ни като свой кръст.

Един уикенд събрах всичките ни деца и роднини и започнах публично да обвинявам жена си във всички смъртни грехове. Градивно се аргументирах каква долна жена е и че не е редно да сме повече заедно. Тя мълчеше. И тогава за първи път в живота ми възрази.

Мариана каза:

— Знам защо не искаш да си с мен повече! Заради онази млада жена Тереза!

Близките ми бяха шокирани. Те не повярваха на казаното. По-малката ми сестра дори удари Мариан по лицето. А аз стоях и мълчах, без да кажа нищо в своя защита!

Мариана напусна къщата ни. Тя не взе нищо със себе си, остави абсолютно всичко на мен. После разбрах, че била приютена от приятели от църквата. Чувствах се зле , но не придадох никакво значение на това чувство. Всичките ми мисли бяха заети с Тереза.

Вече сме женени от три години. И е пълен кошмар. Единственото прекрасно нещо в семейния ни живот за мен беше меденият месец, когато се хвалех на всички, че съм кралица на красотата.

Вече не общувам с децата от първия си брак и внуците. Тереза ​​ми роди дъщеря, но аз не изпитвам абсолютно нищо към това дете.

Тереза ​​ми изневерява. Знам за това, но не правя нищо. Дори не си говорим. Сексът с нея вече не ми носи удоволствие.

Тереза ​​ми взима и всички пари. Само те я интересуват. Тя не се интересува от диетата ми на диабетик, рядко приготвя храна и постоянно ме упреква за всичко. Животът ми загуби всякакъв смисъл.

А при Мариана всичко е наред. Тя изглежда страхотно и прави това, което обича. Постоянно й изпращам подаръци и мечтая да подобрим отношенията си. Но тя не ги приема.

Мариана каза, че отдавна ми е простила за моята слабост, но не иска да бъде с такъв човек като мен. Връзката ни за нея е приключила завинаги.

Завиждам на онези двойки, които са преминали през всички изпитания и са останали заедно. Мечтая да остарея с Мариана, а не с бездушната Тереза.

Advertisement