Най-мръсният човек в света умря… месец след като си взе душ

Най-мръсният човек в света умря... месец след като си взе душ
Източник: nypost.com

Иранецът Аму Хаджи влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-мръсния човек в света. В продължение на 63 години той никога не се къпал: никога не е бил под душа, в банята или във ваната. Аму Хаджи бил убеден, че миенето е вредно за здравето. До известна степен се оказал прав: месец след като си взел душ, мъжът починал.

Съселяните му разказват, че той е преживял емоционални неуспехи в младостта си, което го е накарало да се откаже от миенето. Веднъж местните дори се опитали да го измият и го завели на реката. Веднага щом Аму разбрал какво го очаква, той изскочил от колата и избягал. След това съседите се отказали от опитите да измият мъжа и се обърнали към книгата на рекордите.

Човекът не бил женен, нямал работа и бил, направо казано, клошар. Аму обаче не бил сам. Станал местна знаменитост, почти всеки месец го посещавали туристи и телевизионери. През 2013 г. за него дори бил заснет кратък документален филм, наречен „Странният живот на Аму Хаджи“.

В него той каза, че растящите нокти ги точи върху камък, а когато брадата стане твърде дълга, огънят помага да се отърве от нея.

През 2014 г. се съобщава, че Хаджи ял отпадъци, които намирал на пътя, пушил лула, пълна с животински екскременти, и вярвал, че чистотата ще го разболее. Тази година отшелникът навършил 94 години, от които 63 не се е къпал.

Въпреки това преди няколко месеца селяните все пак го убедили да се изкъпе за първи път. Старецът се съгласил и месец по-късно починал. Той починал на 23 октомври в село Дейга в южната провинция Фарс.

Advertisement