Може ли да спим на леглото на починал роднина?

смъртта-край-леглото

Колкото и да не ни се иска, но смъртта винаги е била верна спътница на живота.Тъжно е да го осъзнаем, но всички сме гости на този свят.

Психолозите, духовните практици и свещениците твърдят, че не бива да се страхуваме от смъртта, а трябва да се пазим от своя напразен живот.

Повечето от нас поне веднъж в живота си са изпитвали болката от загубата. Но животът все пак продължава и всеки от нас трябва да продължи напред.

Въпреки това, мнозина се вълнуват от въпроса какво да правят с вещите на покойника и може ли да се спи на леглото, на което е починал човек.

С това са свързани много суеверия и предразсъдъци. Нека разберем защо.

В смъртта няма нищо страшно. Ако почине близък роднина (баба или дядо) от старост и смъртта е била напълно спокойна, то леглото е напълно годно за сън.

Също така може да повикате свещеник и да осветите мястото. Но ако усещате необясним страх от това да спите на това място, по-добре се избавете от него.

Съвсем друго нещо е ако в леглото е починал човек от продължителна тежка болест или смъртта му е носела мъчителен характер. Силният негативен заряд остава на леглото, да не говорим за възможните инфекции.

В този случайно-добре напълно да се избавите от леглото, иначе има голяма вероятност спящият на него човек да се измъчва от кошмари.

Също така не бива да спите на леглото на човек, който през живота си се е занимавал с магии или други екстрасенски практики. Защото енергията на този човек е много силна и ще потиска енергията на тези, които ще спят на това легло.

Advertisement