Момчето било изпратено в сиропиталище и си спомнили за него едва когато забогатяло

Момчето било изпратено в сиропиталище и си спомнили за него едва когато забогатяло
Изображение отFreepik

Бил много труден избор. Двойка решила да изпрати седемгодишния си син в сиропиталище, защото не можели финансово да осигурят две деца. Те направили своя избор в полза на най-малкото дете, като решили, че най-голямото може да живее без родителска любов, тъй като вече е пораснало и може да се справи с всичко сам.

На раздяла майката обещала на сина си, че ще го вземат веднага щом финансовото им състояние се подобри. Дотогава трябва да слуша учителите си.

Отначало родителите на Ангел го посещавали всеки уикенд, носели му различни лакомства и понякога дори го водели у дома. Но постепенно срещите им станали по-редки и след това спрели напълно. По това време момчето е само на 10 години.

Тогава Ангел осъзнал, че родителите му са го измамили и сега той може да разчита само на себе си.

Момчето се откроявало с остър ум и решителност. Спортувало и обичало да чете книги. Накратко, той знаел какво иска от живота.

Ето защо не е изненадващо, че успял да влезе в един от престижните университети. Всички учители отбелязали усърдието и знанията на ученика Ангел. Докато е в четвъртата си година, той започнал работа в престижна компания, така че завършил последната си година като задочно студент.

Мениджърът харесал начина, по който работи Ангел, и го взел в своя екип. Няколко години по-късно този обещаващ млад мъж сам станал ръководител на екипа. Оттогава животът му се променил много.

Ангел отдавна спрял да мисли за родителите си, както и те за него. Но някак си разбрали за успехите му и го намерили.

В това им помогнало сиропиталището. Родителите помолили сина си да им прости и да им помогне с пари, тъй като брат му се свързал с лоши хора и дължал голяма сума пари. И за да погасят задълженията си, ще трябва да продадат апартамента си.

Изведнъж родителите са се сетили, че са едно семейство, което означава, че трябва и да си помагат. Но Ангел отдавна престанал да бъде дете, което се нуждае от майчина грижа. Не изпитвал нищо към хората, които го предали като дете.

Все пак Ангел дал пари на родителите си, но те трябвало да изчезнат от живота му завинаги.

Мечтите му за крепко и задружно семейство били  разбити отдавна. Ангел трябвало да порасне бързо. Това се случило, когато за първи път празнувал рождения си ден сам.

Advertisement