Момче със синдром на Даун за пръв път станало лице на производител на детски храни

Момче-със-синдром-на-Даун-за-пръв-път-станало-лице-на-производител-на-детски-храни

Популярният производител на детски храни Gerber всяка година провежда онлайн конкурс, за да избере дете, което да стане лице на компанията за цяла година. През 2018 изборът паднал върху Лукас Уорън от щата Джорджия. Момчето е със синдром на Даун.

Родителите на Лукас, Кортни и Джейсън, взели участие в конкурса, защото кръстницата на Лукас ги убедила, че не бива да изпускат такава възможност, тъй като Лукас е много мило момченце.

момче-със-синдром-на-даун

Кортни и Джейсън публикували снимка на сина си в инстаграм, а след няколко месеца станало ясно, че той ще бъде рекламното лице на Gerber. Лукас бил избран сред 140 000 претенденти и семейството му получило 50 000 долара.

„Удивителната усмивка на Лукас покори нашите сърца“ – казва Бил Партик, президент на компанията.

Благодарение на своята победа Лукас влязъл в историята. За пръв път лице на Gerber станало дете със синдром на Даун.

„Надяваме се, че този прецедент ще хвърли светлина върху обществото за хората със специални потребности и ще покаже на всички, че благодарение на подкрепата и приемането тези хора могат променят света“ – разказва бащата Джейсън.

момче-със-синдром-на-Даун-се-усмихва

Когато Лукас не покорява сърцата на околните със своята усмивка, той играе на криеница, гледа дисни шоута и слуша музика.

„Той е много весел и обича хората. Нито веднъж не съм видял да си общува с някого и да не се усмихва“ – казва за сина си Кортни.

„Искаме нашият син да стане пример за подраажание, за да си кажат всички: „Хм, Лукас има синдром на Даун, а с какво аз мога да помогна на тези хора?“ – споделят родителите на момчето.

„Когато порасне, ще му разкажем за това ккаво е правил в течение на тази година. И се надявам, че това ще му вдъхне увереност“ – казва майката Кортни.

Advertisement
Фейсбук коментари