Молитви към Света Варвара за здраве и за женско щастие

света Варвара

Света Варвара Илиополска е християнска великомъченица. В православието тя е много почитана. Най-често я наричат ​​закрилница от внезапна и насилствена смърт.

За какво да се молим на света Варвара

В православната религия Варвара се смята за покровителка на всички „женски работи“. Тя винаги помага на бременни жени и родилки, ако се обърнат към нея за помощ.

Тази светица винаги е бил молена за успешно раждане. Често вярващите молят Варвара за благополучие на децата си и я молят за тяхното здраве. Иконата на Света Варвара е талисман за вярваща бременна жена.

В редица страни Варвара се смята и за покровителка на плодородието. Има легенда, че когато приживе светицата избягала от преследвачите си, следите й веднага обрасли с жито.

Също така жените често се обръщат към Варвара с молби за уреждане на съдбата им. И мнозина вярват, че молитвата ще помогне за преодоляване на депресията, апатията и тъгата.

Силна молитва за здраве към света Варвара

„Към теб, света великомъченице Варвара, се обръщам като към силен източник на изцеление. Света Дево Варвара, моля за помощ за изцеление на моите недъзи. Ако видиш греховете мои, то помоли за прошка Всемогъщ Господ, защото ги извърших от собственото си невежество.

Не пропускай молбите ми, чуй ги и излекувай всичките ми болести. Стани мое убежище, след като чуеш духовните ми стенания. Вярвам в теб, Света мъченице Варвара, че ще ходатайстваш за мен пред Света Троица.

Нека твоето многострадално тяло излекува душата и тялото ми, прекланям глава пред твоята икона. Твоите рани ще ме освободят от рани греховни и ще ме освободят от тежки болести. С твоите всемогъщи молитви, Света великомъченице Варвара, удостои ме с вниманието си и чуй зова ми за помощ. Амин“.

Молитва към Варвара за уреждане на женската съдба

Най-ефективните молитви към света Варвара са молитвени призиви, които съдържат молби за женско щастие. С помощта на такава молитва можете да подредите съдбата си и да срещнете надежден и верен партньор в живота.

„Премъдра света великомъченица Христова Варвара! Сам Бог по Своята воля те прие в Царството Небесно, след като ти претърпя страшните мъки и бе умъртвена от собствения си баща.

Твоите мъченически подвизи бяха оценени от самия Господ и благословение ти бе дадено от Исус Христос. Временното ти житие на земята завърши с вечния ти живот на Небето. Спазила си Божественото целомъдрие, та духа свой в Царството Небесно да съединиш с Христа.

Непрекъснато казвам с цялата си душа: „Възлюби, Господи, душата ми и не ме оставяй в бедите си“. Блажена си, тъй като Светият Дух се спусна за теб и ти отхвърли от себе си всички пагубни страсти, допусна Единия Бог в душата си, казвайки „Почитам Троицата, Единна Божественост“. В страшни мъки Tи прослави Троицата с надеждата за Божията милост. Вярвам във вашата доброта и почитам Светата Троица. Очаквам помощ от Вас в земния живот и преди смъртта си Ви моля да ме докоснете с пръст, да ме подкрепите и да ми дадете надежда за Царството Небесно. Амин“.

Advertisement