Молитви към св. Татяна за здраве и помощ в ученето

Молитви към св. Татяна за здраве и помощ в ученето

Великомъченица Татяна ежегодно се почита в православния свят като покровителка на учениците и пазителка на християнската вяра.

Татяна е родена в семейството на богат консул, който възпитал дъщеря си според християнските заповеди. Всяка година момичето ставало все по-красиво, но за нея нямало по-голямо щастие от това да помага на ближните си. Тя решила да посвети живота си в служба на Господ.

Смяната на властта в Рим обаче довел до факта, че християнската общност престанала да съществува. Опитали се да убедят Татяна в езическата вяра, но тя отказала да се поклони на идолите. Разгневените езичници се опитали да наранят момичето, но всеки техен удар бил придружен от болка.

По това време Татяна страстно се молела на Висшите сили за защита и не й била нанесена никаква вреда. Освен това до нея се появили ангели. Неспособни да преодолеят волята на момичето, идолопоклонниците я умъртвили заедно с баща ѝ.

Ако имате проблеми в личния си живот или със здравето, нещата не вървят добре в работата, ученето не ви се отдава, ако страдате от слаб характер, липса на воля или други проблеми, тогава трябва да се молите и да прочетете молитвите към мъченица Света Татяна.

Освен това не забравяйте, че трябва да се молите искрено и с цялото си сърце.

Всекидневна молита към света Татяна за здраве

О, света мъченице Татяно, приеми ни сега, нас, молещите се и падащите пред твоята свята икона. Моли се за нас, рабите Божии (имената), нека се отървем от всички скърби и болести на душата и тялото и да живеем благочестиво в настоящия живот, а в следващия век ни удостои с всички светии да се поклоним пред Троицата славният Бог, Отец и Син и Свети Дух, сега и завинаги и во веки веков. Амин.

Mолитва към света Татяна за учене

Татяна се смята за покровителка на студентите, така че всички, които учат, се обръщат към нея с молитви. Защитницата на християнството, великомъченицата дарява своята благодат на учениците и им помага да овладеят науките. Но в случай, че ученикът не е готов да се труди, а е мързелив и разчита само на помощта на Висшите сили, милост няма да бъде проявена. Родителите често купуват списък от иконата като подарък на своите деца, записани в средни и висши учебни заведения.

„Света великомъченица Татяна, пазителка на православната вяра, приела смъртта си от неверниците, намерила Царството небесно! Обръщаме се към теб с искрени молитви. Разпали умовете ни и ни позволете да се вслушаме в ученето, да се вслушаме в думите и да преминем през всички тръни на ученето, за да изпълним ума със знания, да ги приложим в полза на себе си и другите, да живеем в мир и хармония с целия свят. Помоли се за нас на Всемогъщия Господ да благослови обучението на своите раби. Амин“.

Кратка молитва към света мъченица Татяна за защита и помощ

„Моли се на Бога за мен, света Божия светице Татяна, докато усърдно прибягвам до вас, помощнице и молитвенице за моята душа.“

Advertisement
Фейсбук коментари