Молитвата, която трябва да се чете, за да са живи и здрави близките и приятелите ви

Молитвата, която трябва да се чете, за да са живи и здрави близките и приятелите ви

За някои молитвата е важна и значима част, за други е периодично явление, а за трети е начин на живот. Пазете близките си и се грижете за тях с помощта на молитвата при всяка възможност!

Няма нищо по-лошо от войната, защото тя носи на хората само болка и страдание. И само молитвата може да успокои и зарадва душата.

И наистина, животът по време на война е особено време, което всички хора преживяват по различни начини. Но всеки човек в това трудно време се моли за близките си, така че Бог да им даде здраве и да ги спаси от нещастия.

Молитва, която да пази близките ви:

Господ Исусе Христе! Ти се обърна в планината Тавор и дари учениците Си с милостта да видят светлината на Твоята благодат. Затова моля за Твоето покровителство и настойничество в моя живот – живота на моето семейство. Прогони от мен и моето семейство всякакви грешни навици и слабости, за да можем да живеем така, както Ти, Господи, искаш.

Чрез Твоите Свети Тайни на Изповедта и Евхаристията преобрази живота ни. Промени в нашето семейство всяка лъжа на истина, клевета на справедливост, жестокост на доброта, непримиримост на взаимно разбирателство, осъждане на прошка, обвинение на прошка, презрение на уважение, интрига на помирение, раздразнение на мир, егоизъм на безкористност, тъга на радост, униние на вяра, отчаяние на надежда.

Исусе, промени всичките ни скърби и болести в спасителна радост и здраве. Защото Твое е царството и силата и славата на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Advertisement